Microsoft «îngroapă» acţiunile Nokia

Ultima actualizare:

    Actualele telefone Nokia nu vor primi un update la  Windows Phone 8
Actualele telefone Nokia nu vor primi un update la Windows Phone 8

Acţiunile companiei Nokia au scăzut la cel mai redus nivel din ultimii 16 ani, după ce Microsoft a anunţat că noul sistem de operare Windows Phone 8 nu va putea fi instalat pe actualele modele de telefoane ale grupului.

Acţiunile Nokia au coborât cu până la 7,4%, la 1,79 pe acţiune, ca efect al anunţului făcut de Microsoft săptămâna trecută, potrivit căruia sistemul Windows Phone 8 va fi lansat pe piaţă în a doua jumătate a acestui an, iar telefoanele care funcţionează cu versiuni anterioare ale acestuia nu vor putea fi actualizate, scrie Adevărul.

Anunţul este o adevărată lovitură pentru Nokia. Directorul general al companiei finlandeze, Stephen Elop, fost director la Microsoft, a mizat pe Windows Phone pentru redresarea grupului finlandez, renunţând la sistemul de operare propriu al acestuia, Symbian.

Există însă şi o serie de scenarii potrivit cărora, Nokia ar fi o ţintă de preluare vizată de Microsoft, care şi-a făcut intrarea pe piaţa de terminale hardware printr-o tabletă proprie, anunţând totodată că lucrează şi la realizarea unui terminal telefonic multifuncţional propriu.

Într-un astfel de scenariu, lovitura dată de Microsoft nu face decât să ieftinească şi mai mult titlurile Nokia aflate oricum în declin, făcând astfel compania finlandeză mai uşor şi mai ieftin de preluat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net