Milioane de bătrâni și copii ar putea fi afectați. Ce se întâmplă cu pensiile și alocațiile din decembrie

Ultima actualizare:

Pensionarii s-ar putea confrunta cu întârzieri în primirea banilor chiar în preajma Sărbătorilor. În decembrie, pensiile, alocațiile și ajutoarele sociale riscă să întârzie din cauza grevei angajaților din Casele teritoriale de Pensii.

Pensiile riscă să întârzie / foto: arhiva
Pensiile riscă să întârzie / foto: arhiva

Ghișeele nu vor fi deschise pentru public în ziua de azi, iar sindicaliștii au anunțat că nu vor relua activitatea până când cererile lor nu vor fi ascultate și îndeplinite. Ei solicită majorarea salariilor și îmbunătățirea condițiilor de lucru.

Proteste similare au loc și în Direcțiile de Sănătate Publică și în Inspectoratele de Muncă, unde angajații refuză să lucreze, ieșind în fața instituțiilor cu pancarte în mână.

Ce vor protestatarii

Cererea lor principală este ajustarea salariilor pentru a fi similare cu cele ale funcționarilor din centrele administrative, precum Casa de Sănătate sau Fiscul, care au venituri lunare cu 2000 de lei mai mari.

Angajații din Casele de Pensii din București și Ilfov reclamă și lipsa de personal, ceea ce îi obligă să facă ore suplimentare fără compensații financiare.

Funcționarii publici din mai multe județe, printre care Mureș, Timiș, Bihor, Arad, Vaslui sau Buzău, au ieșit în stradă din cauza stagnării salariilor lor timp de șapte ani.

Seniorii riscă să nu își ia pensiile

În lipsa unei soluții din partea oficialilor, pensionarii riscă să nu își primească pensiile în perioada sărbătorilor, iar alte servicii, cum ar fi monitorizarea calității apei sau eliberarea anumitor avize și rețete, ar putea fi afectate din cauza protestelor.

Angajații avertizează că protestele, grevele de avertisment și cele generale se vor extinde în toate Casele de Pensii, Agențiile pentru Ocuparea Forței de Muncă și Direcțiile de Sănătate Publică din întreaga țară.

„Noi, salariaţii din instituţiile prefectului solicităm de urgenţă adoptarea Proiectului de Lege nr. 285/2022 pentru modificarea OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ şi pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în aşa fel încât salarizarea noastră să se facă pe grilă de administraţie de stat, aşa cum sunt încadraţi, la acest moment, aproape toţi angajaţii din serviciile publice deconcentrate.

Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituţiilor prefectului trebuie să fie la nivelul funcţiilor publice de stat, având în vedere că instituţia prefectului este un organ de control al activităţii autorităţilor publice locale şi de conducere a serviciilor publice deconcentrate”, se arată într-un comunicat semnat de angajaţii Instituţiei Prefectului Buzău.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net