Militarii s-au transformat în îngeri pentru bătrânii din localitățile închise de coronavirus

Ultima actualizare:
Armata are grijă de bătrânii din zonele aflate în carantină
Armata are grijă de bătrânii din zonele aflate în carantină

Municipiul Suceava și opt comune limitrofe au fost închise, în urmă cu o săptămână, din cauza coronavirusului. Armata păzește toate intrările în oraș și patrulează împreună cu poliția pe ulițele satelor afectate. Bătrânii sunt cei mai afectați de măsuri. Cei mai mulți au afecțiuni grave, care le pun viețile în pericol și. Pentru ei, militarii s-au transformat în îngeri păzitori. Ei le duc produse alimentare și de igienă.

”Se instituie pe perioada stării de urgență măsura de carantinare a orașului Suceava și a încă 8 comune limitrofe, conform Ordonanței militare 6. Este vorba despre Adâncata, Salcea, Ipotești, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei”! Măsura inclusă în Ordonanța Militară 6, făcută publică pe 30 martie, a căzut ca un trăznet pentru locuitorii zonelor respective. Deja numprul îmbolnăvirior ajunsese la peste 2.100 din care 600 erau în Suceava. Și dintre acestea, 181 erau cadre medicale.

Aproximativ 160.000 de oameni au fost afectați de decizia autorităților de a închide zona pentru a opri răspândirea infecțiilor. Printre ei sunt și mulți bătrâni, oameni cărora oricum le era greu să își facă aprovizionarea. Lor le vin în ajutor tot militarii.


    Armata are grijă de bătrânii din zonele aflate în carantinăFoto: MApN
Armata are grijă de bătrânii din zonele aflate în carantinăFoto: MApN

Sâmbătă, ”militarii Batalionului 1 CIMIC (cooperare civili-militari) din București au ajuns în județul Suceava și au distribuit pachete cu produse alimentare și produse de igienă persoanelor vârstnice din localitățile Adâncata, Ipotești și Moara.

Au fost sprijiniți și de militari din Brigada 15 Mecanizată ,,Podu Înalt” și de reprezentanții autorităților locale”, a transmis Ministerul Apărării Națioanle pe pagina de facebook.

Duminică, armata a împărțit ajutoare bătrânilor din municipiul Suceava.

Militarii au mers la fiecare dintre bătrânii despre care se știa că aveau nevoie de ajutor.

Surprinși de gest, unii au plâns, alții au zâmbit. Acțiunea armatei a fost un moment în care oameni amărâți și-au dat seama că nu sunt singuri în fața virusului mortal.

Cum a ajuns Suceava primul oraș închis de coronavirus

Povestea incredibilă care a transformat viața a mii de oameni într-un coșmar a început în urmă cu nici o lună, când unul dintre primii pacienți depistați în România cu coronavirus a fost adus la spital. Este vorba despre pacientul nr. 6, un bărbat de 71 de ani, care venise pe 28 februarie din Lombardia după un tratament cu citostatice și a traversat cu autocarul distanța de la Nădlac la Suceava. Era în izolare la domiciliu, însă pe 2 martie i s-a făcut rău și s-a dus la Spitalul Județean. A fost internat la UPU, unde abia pe 4 martie a fost diagnosticat cu noul coronavirus și transportat câteva ore mai târziu la Spitalul de Boli Infecțioase de la Iași. Vreme de trei zile, omul a stat la terapie intensivă, i s-au făcut mai multe analize și a intrat în contact cu medici, asistente, pacienți. Contaminarea s-a produs, iar faptul că situația nu a fost gestionată corespunzător a transformat spitalul într-un focar de infecție.

Citește și:

FOTO Prima zi de carantină în Țăndărei! Poliția “face poliție” cu localnicii. Unii privesc din copac, alții, de pe bancă

În Vaslui și Galați mai ieși pe stradă doar dacă porți mască de protecție

Cornavirus România. Nu mai fac mitraliere, ci echipamente sanitare

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net