UPDATE Ororile din azile: Ministrul Gabriela Firea a demisionat din Guvern. Primul mesaj după demisie: „Mi-a fost milă”

Ultima actualizare:

UPDATE: Ministrul demisionar, Gabriela Firea a transmis un prim mesaj la scurt timp după ce și-a depus demisia la biroul premierului Marcel Ciolacu. 

Mi-a fost milă mereu de oamenii aflați în nevoie, am ajutat cât am putut pe oricine. Indiferent că am fost sau nu în funcții publice. Cei care mă cunosc personal și nu “de la televizor” știu asta. Se poate uita cineva în ochii mei să-mi spună că eu aș fi putut ști și tolera cel mai mic rău față de cineva?

Am fost prezentată nedrept în mass media din ultimele 10 zile ca un om prefăcut, cinic, surd la suferința celor din jur. Martor este Dumnezeu și martori sunt toți cei care mă cunosc personal, atât pe mine, cât și pe soțul meu, și familia mea, că această imagine arătată publicului cu atâta înverșunare și cheltuială nu este cea reală. Am fost zugrăviți în chip negativ tocmai pentru că incomodez prin suma faptelor bune pe care le-am făcut și prin conduita mea. Plătesc pentru vina de a fi avut încredere în oameni!  

Obiectivul demolatorilor mei din multe direcții este să nu mai intru în cursa pentru Primăria Capitalei! Să nu mă mai aliniez la startul precampaniei! Toate sondajele arată că aș fi câștigat în orice formulă politică. Pentru că bucureștenii au plătit, din păcate, amar, cei trei ani de experimente pe viața lor cu un individ absolut nepăsător la nevoile oamenilor. Lui nu i s-a mai cerut nicio demisie, când s-au întâmplat chiar tragedii în mandatul său. Întotdeauna a fost o dublă măsură! Am înțeles că sunt oameni politici care nu fac mai nimic, ba chiar blochează și proiecte începute, dar care sunt susținuți pentru că aparțin unui grup, unui interes. Eu nu aparțin niciunui interes! Dar, fiecare ne ducem crucea!”, a scris Firea pe facebook.

Știre inițială

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea a demisionat din funcția de Ministru al Familiei. Ea a avut o scurtă discuție cu premierul Marcel Ciolacu în care s-a exprimat că este de acord să își dea demisia. Gabriela Firea se află în centrul scandalului uriaș privind azilele din Voluntari, județul Ilfov unde primar este soțul ei, Florin Pandele. Demisia lui Firea vine după cea ministrului Muncii, Marius Budăi. 

Ședință de guvern: Marius Budăi și-a dat demisia. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Mai mult, comunitatea Declic a organizat joi un protest în fața Guvernului cerând premierului să o demită pe Gabriela Firea, iar sâmbătă era anunțat un mare protest pe aceași temă.

Gabriela Firea a fost de acord să își dea demisia

Demisia Gabrielei Firea a fost depusă vineri la prânz la Secretariatul General al Guvernului.

Un document care dovedește că patronul „azilelor groazei”, Ștefan Godei, a fost angajat la cabinetul de senator al Gabrielei Firea, dar și la clubul de fotbal deținut de primăria lui Florentin Pandele, și publicat de Digi24, arată legătura strânsă între ministru și cel care deținea azilele unde bătrânii erau înfometați și batjocoriți.

A fost momentul în care conducerea Partidului Social Democrat i-a cerut să facă un pas în spate, în caz contrar, partidul i-ar retrage sprijinul politic. În acest sens, Firea ar fi primit și un timp de gândire până luni.

Vineri, după o discuție de câteva minute cu premierul și șeful PSD Marcel Ciolacu, Firea a fost de acord să își înainteze demisia.

Gabriela Firea este primvicepreșdinte al PSD și și-a declarat intenția de a candida din nou pentru funcția de primar al Capitalei.

Premierul Marcel Ciolacu a avut un discurs dur în cadrul ședinței de guvern de joi.

„Este evident că şi la ședința de guvern cel mai important subiect este situația din sistemul de protecție a bătrânilor și a persoanelor cu dizabilități. Este cât se poate de clar, evident că dintr-un cumul de factori care țin atât de stat, cât și de zona privată, activitatea de protecție a persoanelor vârstnice și vulnerabile s-a îndepărtat dramatic de scopul său inițial.

Am văzut, din păcate, în ultimele zile, prea multe situații care probează faptul că această activitate a devenit o afacere cinică, în care se urmărește profitul cu orice preț, deseori chiar prin suferințe crunte, provocate seniorilor noștri. Am văzut dezvăluiri ale presei care denotă că nu mai există niciun gram de empatie, de compasiune cu soarta unor oameni pe care viața i-a lovit atât de crunt. Așa ceva se va sfârși oricât de multe şi de dure schimbări va trebui să facem”, a spus Marcel Ciolacu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
Masa de Paște (foto: Shutterstock)
mall shutterstock jpg
autospeciala politie jpg
steag spania jpg
CEA MAI LUNGA SCURTATURA DIN LUME jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net