Iohannis, declarație despre azilele groazei: „Este o rușine națională...”

Ultima actualizare:

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre scandalul azilelor groazei, care au lăsat fără grai întreaga țară. El a catalogat situația drept o rușine națională, iar în privința măsurilor care trebuie luate pentru ca asemenea orori să nu se mai întâmple, șeful statului a spus că răul trebuie tăiat de la rădăcină. Iohannis a evitat să pomenească numele Gabrielei Firea, al lui Florentin Pandele, ori cel al lui Marius Budăi.

Iohannis a catalogat situația drept o rușine națională / foto: Inquam
Iohannis a catalogat situația drept o rușine națională / foto: Inquam

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, astăzi, despre scandalul azilelor groazei. Ororile la care erau supuși bătrânii au șocat întreaga țară, iar șeful statului nu s-a ferit din a cataloga întreaga situație drept o rușine națională. Potrivit informațiilor oferite de către adevarul.ro, Iohannis nu a pomenit numele Gabrielei Firea, ori al lui Florentin Pandele, sau Marius Budăi.

„Chestiunea cu azilele groazei este foarte complicată şi, dacă îmi permiteţi să fac o afirmaţie, este o ruşine naţională şi măsurile care vor fi luate trebuie să taie răul de la rădăcină. Este evident că aici sunt mulţi vinovaţi, dar nu toţi pot fi încadraţi la fel”, a declarat șeful statului.

Iohannis a catalogat situația drept o rușine națională

„Sunt unii vinovaţi direct, cei care au supus la rele tratamente pe bătrânii care şi-au căutat liniştea şi un tratament uman, dar mai sunt şi altii. Cum putem să ne imaginăm că funcţionează aceste azile fără ca autorităţile de verificare şi control să ştie, trebuie văzut cine a ştiut şi nu a acţionat şi tras la răspundere. Cred că lucrurile vor merge mai departe, vinovaţi sunt toţi care au ştiut şi n-au făcut nimic, atunci cred că trebuie să fie găsiţi toţi vinovaţii, fie că e vorba de o vinovăţie în exerciţiul funcţiei sau politică sau morală. Până când nu vor fi traşi la răspundere toţi cei care au permis o astfel de grozăvie în România lucrurile nu vor putea fi rezolvate”, a mai spus Klaus Iohannis.

Atunci când jurnaliștii au pus întrebări privind demisiile politice, șeful statului a spus doar că speră ca „cei care sunt în poziţii să ia măsuri politice să aibă curajul să o facă”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net