Ministrul Mediului, anunț alarmant! O parte importantă a țării se va transforma în deșert: „Întreaga societate românească se va schimba”

Ministrul Mediului Mircea Fechet avertizează că în 20 de ani vom avea o climă diferită față de cea cu care ne-am obișnuit. Se pare că schimbările de temperatură din ultimii ani vor transforma sudul țării într-un mic deșert Sahara, iar clima de la noi din țară va fi ca cea din Grecia.

Fechet susține că în 20 de ani vom avea o climă asemănătoare cu cea din Grecia. Foto: Click.
Fechet susține că în 20 de ani vom avea o climă asemănătoare cu cea din Grecia. Foto: Click.

Schimbările climatice vor afecta viața românilor

Fechet a vorbit la Interviurile Digi24  despre ce se va întâmpla cu clima de la noi din țară în 20 de ani. Acesta crede că ea va fi ca cea din Grecia și că vom traversa perioade lungi de caniculă, dar a adăugat că vom avea parte și de numeroase fenomene meteo extreme. Din cauza acestor schimbări ce vor avea loc, Ministrul Mediului este convins că întreaga societate românească se va schimba. De asemenea, acesta a mai adăugat că viața tuturor românilor va fi afectată. 

„Dacă lucrurile or să continue așa cum specialiștii din ANM spun că or să continue, clima din România în următorii 20 de ani va fi asemănătoare cu clima din Grecia, pe care o cunoaștem. Vom avea un climat arid, vom avea perioade lungi de caniculă, multe fenomene meteo extreme. Și-atunci, eu cred că întreaga societate românească se va schimba.

Nu doar în legătură cu modul în care vom munci sau cu intervalele orare la care vom fi mai activi. Eu cred că ne va afecta viața tuturor, indiferent că suntem în câmpul muncii, pensionari, copii sau adulți. Se spune că, inclusiv fructele cu care am crescut – cu care suntem obișnuiți să le mâncăm și cultivăm – ar putea ca parte din ele să se împuțineze la fel cum există posibilitatea cultivării unor noi tipuri de plante. Așa cum oamenii se vor adapta, cu siguranță și agricultura se va adapta", susține ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Fechet: „Cele patru anotimpuri cu care eram obișnuiți în copilărie s-au modificat"

De asemenea, Fechet a mai ținut să spună că cele patru anotimpuri nu mai există de mult timp așa cum am fost obișnuiți, acestea modificându-se ca intensitate și ca durată.

Cu siguranță, cele patru anotimpuri cu care eram obișnuiți în copilărie s-au modificat ca intensitate și durată. Cred că toată lumea simte că nu prea mai există primăvară și toamnă cum existau acum 40 de ani și că trecem de la iarnă aproape direct la vară și invers“, mai arată oficialul.

Acesta a mai ținut să avertizeze că o zonă importantă a țării se va transforma în deșert. 

„Sudul României se deșertifică și există riscul, dacă nu intervenim rapid - și împădurirea este unul dintre instrumentele testate și pe care le avem deja la îndemână – să se transforme într-un mic deșert Sahara, păstrând proporțiile“.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net