Ministrul Mediului, Tanczos Barna a anunțat modificările programului Casa Verde Fotovoltaice

Nu se știe încă data lansării programului „Casa Verde Fotovoltaice” dar ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat că vor fi schimbări față de anii trecuți. Programul va fi lansat pe regiuni pentru reducerea numărului de accesări în aceeaşi zi, se va schimba relația beneficiari-instalatori, vor fi prioritizate locuințele de la adresele de domiciliu în loc de casele de vacanță

Instalatori panouri fotovoltaice
Ministerul Mediului a schimbat relația instalatori-beneficiari la programul Casa Verde Fotovoltaice.

Prin acest program, beneficiarii obţin o finanţare de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei, pentru instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice cu o putere de minimum 3 kW. 

Ministrul Mediului anunță schimbări în relația instalatori-beneficiari 

Tanczos Barna a anunțat că beneficiarul va primi notificarea cu privire la acceptarea în program şi după aceea se va duce şi alege instalatorul. Potrivit ministrului, până acum „instalatorii decideau cu cine au chef să lucreze sau cu cine nu au chef să lucreze sau pe cine pune pe primul loc pe listă când încarcă proiectele în sistem şi pe cine pune pe ultimul”.  

Cum se va proceda în aprilie când se va deschide programul? “În anul 2023, după ce se primesc notificările de acceptare în program de către beneficiari, de către persoana fizică, persoana fizică se duce şi caută un instalator din lista instalatori autorizaţi de pe siteul Administrației Fondului de Mediu”, a explicat ministrul la profit.ro

Ministrul anunță că prioritare vor fi locuințele de domiciliu 

O altă schimbare la „Casa Verde Fotovoltaice” este și prioritizarea programului spre locuințele de domiciliu în dauna caselor de vacanță. ”Vom implementa regula ca cel care beneficiază de acest program să aibă şi un extras de carte funciară pe numele beneficiarului şi pe adresa beneficiarului ca să eliminăm acele încercări de a folosi sistemul pentru a instala panouri fotovoltaice pe casele de vacanţă şi alte locaţii mai puţin importante.  

Deci ne concentrăm pe casele de locuit unde îşi are domiciliul, unde şi oficial figurează cu adresă cu tot”, a explicat Tanczos Barna conform sursei citate 

Ce documente se cer în 2023 la „Casa Verde Fotovoltaice”  

“Vom scurta procedurile prin reducerea documentelor necesare. În afară de buletin şi extrasul de carte funciară nu o să mai fie nevoie de alt document. Nu are voie să aibă datorii la stat, dar acest lucru este deja normal şi este o condiţie obligatorie.  

Vom lansa programul mai mult ca sigur pe regiuni pentru a evita supraîncărcarea sistemului informatic. Interesul este deosebit de mare şi pentru a evita supraîncărcarea platformei informatice vom lansa programul pe regiuni pentru a reduce numărul de accesări în aceeaşi zi. 

Vom aloca sumele în funcţie de numărul de cetăţeni care locuiesc în zona respectivă, proporţional, din bugetul total pentru a nu discrimina sau pentru a dezavantaja sau avantaja nicio regiune”, a spus Tanczos Barna la profit.ro.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
dantura jpg jpeg
horoscop jpg
Laura Crișan este adusă la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție din București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
dureri de cap jpg
oana pellea jpg
copii jpg
robot umanoid star1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net