Minore din Iași, înscrise la o agenție de modelling, ajungeau să fie traficate de proxeneți!

Mai multe minore din Iași au apelat la o agenție de modelling, sperând că vor ajunge pe podium. În realitate, fetele picau în capcana unei grupări de proxeneți, care ajungeau să le exploateze sexual.

Minorele din Iași au fost trafricate în intervalul anilor 2000 - 2016. foto: shutterstock
Minorele din Iași au fost trafricate în intervalul anilor 2000 - 2016. foto: shutterstock

Rețeaua a traficat minore timp de 16 ani!

„În cauză, s-a reținut faptul că, în perioada 2000-2016, mai multe persoane vătămate, minore la data comiterii faptelor, au fost recrutate prin intermediul unei organizații neguvernamentale și a unei agenții de modelling, înființate pe raza municipiului Iași, acestea fiind ulterior exploatate sexual, prin constrângere psihică (manipulare și abuz emoțional). Precizăm că, până la acest moment, în urma cercetărilor au fost identificate cinci persoane vătămate. Activitatea beneficiază de sprijinul unei Organizații nonguvernamentale specializată în prevenirea și combaterea traficului de persoane”, au transmis reprezentanții Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Astfel, mai multe percheziții au fost efectuate miercuri dimineața, 9 noiembrie, la Iași, la sediile unor persoane juridice și la domiciliile unor persoane fizice bănuite de infracțiunea de trafic de minori. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași în anul 2021, ca urmare a declinării competenței de soluționare de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași.

În luna martie a anului 2022, Primăria Iași a renunțat la acordarea unei sume de 70.000 de lei pentru festivalul de modelling organizat de Asociația Kasta Morrelly, transmite Adevărul. Propunerea a venit atunci din partea mai multor consilieri locali, după ce în spațiul public au apărut informații și mărturii ale unor tinere abuzate, după ce au fost recrutate de această agenție. 

„În spaţiul public a apărut confirmarea oficială că DIICOT a pornit o investigaţie în privinţa unuia dintre fondatorii acestei asociaţii. Având aceste informaţii, nu consider oportun să continuăm finanţarea acestei asociaţii şi propun retragerea din lista de evenimente a acestui parteneriat”, a declarat la acea vreme Răzvan Timofciuc, consilier local. 

Persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

alin oprea logodna medana 4 jpg
cub Kirstie Alley
serial wednesday jpg
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
concediu ingrijirea copilului jpg
foto1 ultimul sateanB jpg
cub lia bugnar theo rose png
michael kutcher and ashton kutcher jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Top 20 cele mai bune gadgeturi pe care le poți oferi cadou, sursă foto: Pixabay
idei de cadouri cu un buget de 100 de lei jpg
Structura anului școlar 2023  Cum vor învăța elevii
concediu ingrijirea copilului jpg
foto1 ultimul sateanB jpg
shutterstock 2097257428 jpg