Gestul lui Mircea Cartarescu pentru copiii dintr-un sat din Romania!

Mircea C─ârt─ârescu ╚Öi so╚Ťia sa, la r├óndul s─âu o scriitoare de succes, au donat copiilor din comuna Teaca aproape 600 de c─âr╚Ťi. Unul dintre cei mai aprecia╚Ťi scriitor rom├óni a venit personal cu acest dar ╚Öi cu alte bun─ât─â╚Ťi.

image
Mircea C─ârt─ârescu a vizitat copiii din comuna Teaca. Foto: colaj/Facebook

Ac╚Ťiunea l─âudabil─â a pornit de la o ini╚Ťiativ─â a Funda╚Ťiei Melior, al c─ârei membru fondator este chiar so╚Ťia celebrului scriitor. ├Än total, este vorba de 585 de c─âr╚Ťi donate. Iar comuna Teaca din jude╚Ťul Bistri╚Ťa este a 18-a localitate unde funda╚Ťia face un asemnea gest.

ÔÇ×Plec─âm la drum c─âtre comuna Teaca din jude╚Ťul Bistri╚Ťa cu a 18-a bibliotec─â Melior: 600 de c─âr╚Ťi noi ╚Öi minunate, ├«n valoare total─â de 5000 de euro, pentru copiii comunei. Plus croissanturi ╚Öi pr─âjituri, yummy!ÔÇŁ, a scris scriitorul, ├«n urm─â cu c├óteva zile, pe pagina sa de Facebook.

Mircea C─ârt─ârescu ╚Öi so╚Ťia sa au donat c─âr╚Ťi ├«n valoare de 5.000 de euro

stanga
dreapta
279623909 5274333395922181 4670438606269210775 n jpg
22 jpg
1 jpg
3 jpg
4 jpg

De mult─â vreme, cei doi scriitori aduc o pic─âtur─â de cultur─â ├«n comunit─â╚Ťile mai nevoia╚Öe din ╚Ťar─â. Popasul din comuna Teaca este al 18-lea din aceast─â aventur─â cultural─â. Fondatoarea proiectului a ├«n╚Ťeles demult c├ót de important─â este cartea ├«n formarea copiilor.

De altfel, dup─â episodul din jude╚Ťul Bistri╚Ťa, Ioana Nicolaie a f─âcut ╚Öi o radiografie a impactului puternic pe care ├«l are ╚Öcoala ├«n dezvoltarea creativit─â╚Ťii, curajului ╚Öi imagina╚Ťiei.

ÔÇ×C├ónd avem ateliere de joac─â ╚Öi imagina╚Ťie ne d─âm seama imediat de felul ├«n care sunt educa╚Ťi copiii. Cei f─âr─â curaj cresc ├«ntr-un loc ├«n care li se reteaz─â curajul. Cei f─âr─â spontaneitate arat─â c─â tr─âs─âtura asta nu e deloc pre╚Ťuit─â de educatorii lor.

Cei ra╚Ťionali cu metod─â ╚Öi care nu pot plonja ├«n imagina╚Ťie dau seama de un sistem de educa╚Ťie cli╚Öeizat, ├«n care nu mai e deloc vorba despre ei ├«n╚Öi╚Öi, ci despre cum ├«i vor unii profesoriÔÇŁ, a scris so╚Ťia lui Mircea C─ârt─ârescu pe pagina de Facebook a funda╚Ťiei Melior.

Mircea C─ârt─ârescu este unul dintre cei mai premia╚Ťi ╚Öi tradu╚Öi scriitori rom├óni ai perioadei de dup─â 1989, public├ónd peste 30 de volume care au fost traduse ├«n 23 de limbi. Scriitorul ├«n v├órst─â de 65 de ani este este laureat al mai multor premii interna╚Ťionale prestigioase, precum Premiul Thomas Mann, Premiul de Stat al Austriei sau Premiul Formentor.

stanga
dreapta
mircea cartarescu jpeg
ÔÇ×Nu m─â tem de tehnologie, ci de oameniÔÇť   interviu cu Mircea C─éRT─éRESCU jpeg
Mircea C─ârt─ârescu, ÔÇ×Omul cu dilemeÔÇť al anului 2019 jpeg
ÔÇ×Miliarde pentru C─ârt─ârescuÔÇŁ jpeg
cartarescu 1 jpeg
Mircea C─ârt─ârescu  jpeg
Un mare scriitor european ÔÇô Laudatio ├«n onoarea lui Mircea C─ârt─ârescu jpeg
1 mircea cartarescu si mario vargas llosa malaga spania 1 2 jpg jpeg

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! pe Google News, Facebook ╚Öi Instagram!

bote bal contesa JPG
roland stanescu jpg
Tiriac
image png
01 jpg
Ricky Martin sexy la plaj─â (6) jpg
michael o leary sef ryanair scumpiri webp
FotoJet jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
zodiac chinezesc jpeg
michael o leary sef ryanair scumpiri webp
anpc litoral mancare restaurante litoral
nephentes pudica jpg
instagram social media jpg
VPN jpg