Gestul lui Mircea Cartarescu pentru copiii dintr-un sat din Romania!

Mircea Cărtărescu și soția sa, la rândul său o scriitoare de succes, au donat copiilor din comuna Teaca aproape 600 de cărți. Unul dintre cei mai apreciați scriitor români a venit personal cu acest dar și cu alte bunătăți.

image
Mircea Cărtărescu a vizitat copiii din comuna Teaca. Foto: colaj/Facebook

Acțiunea lăudabilă a pornit de la o inițiativă a Fundației Melior, al cărei membru fondator este chiar soția celebrului scriitor. În total, este vorba de 585 de cărți donate. Iar comuna Teaca din județul Bistrița este a 18-a localitate unde fundația face un asemnea gest.

„Plecăm la drum către comuna Teaca din județul Bistrița cu a 18-a bibliotecă Melior: 600 de cărți noi și minunate, în valoare totală de 5000 de euro, pentru copiii comunei. Plus croissanturi și prăjituri, yummy!”, a scris scriitorul, în urmă cu câteva zile, pe pagina sa de Facebook.

Mircea Cărtărescu și soția sa au donat cărți în valoare de 5.000 de euro

stanga
dreapta
279623909 5274333395922181 4670438606269210775 n jpg
22 jpg
1 jpg
3 jpg
4 jpg

De multă vreme, cei doi scriitori aduc o picătură de cultură în comunitățile mai nevoiașe din țară. Popasul din comuna Teaca este al 18-lea din această aventură culturală. Fondatoarea proiectului a înțeles demult cât de importantă este cartea în formarea copiilor.

De altfel, după episodul din județul Bistrița, Ioana Nicolaie a făcut și o radiografie a impactului puternic pe care îl are școala în dezvoltarea creativității, curajului și imaginației.

„Când avem ateliere de joacă și imaginație ne dăm seama imediat de felul în care sunt educați copiii. Cei fără curaj cresc într-un loc în care li se retează curajul. Cei fără spontaneitate arată că trăsătura asta nu e deloc prețuită de educatorii lor.

Cei raționali cu metodă și care nu pot plonja în imaginație dau seama de un sistem de educație clișeizat, în care nu mai e deloc vorba despre ei înșiși, ci despre cum îi vor unii profesori”, a scris soția lui Mircea Cărtărescu pe pagina de Facebook a fundației Melior.

Mircea Cărtărescu este unul dintre cei mai premiați și traduși scriitori români ai perioadei de după 1989, publicând peste 30 de volume care au fost traduse în 23 de limbi. Scriitorul în vârstă de 65 de ani este este laureat al mai multor premii internaționale prestigioase, precum Premiul Thomas Mann, Premiul de Stat al Austriei sau Premiul Formentor.

stanga
dreapta
mircea cartarescu jpeg
„Nu mă tem de tehnologie, ci de oameni“   interviu cu Mircea CĂRTĂRESCU jpeg
Mircea Cărtărescu, „Omul cu dileme“ al anului 2019 jpeg
„Miliarde pentru Cărtărescu” jpeg
cartarescu 1 jpeg
Mircea Cărtărescu  jpeg
Un mare scriitor european – Laudatio în onoarea lui Mircea Cărtărescu jpeg
1 mircea cartarescu si mario vargas llosa malaga spania 1 2 jpg jpeg

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Captură de ecran din 2022 08 10 la 07 07 12 png
angela gheorghiu cezar ouatu jpeg
bia khalifa jpeg
olivia newton john matt lattanzi webp
catalin botezatu blonda misterioasa untold 2022 2 jpg
ramona badescu jpeg
Tate  jpg
index (1) webp
image
image
image
image
mira 10 jpg
nicolae alina romaniei binder jpg
image png
mire si mireasa cu verighete freepick jpg
summer well 2019 jpeg
index (19) webp