Cum poți investi în educația ta. ”Dacă nu-ți faci timp și fonduri pentru cărți, înseamnă că undeva e o mare problemă”

image
Cititul zilnic stimiulează creierulFOTO: Unsplash.com

Tot auzim, în ultima perioadă, tot mai multe îndemnuri despre cum să investim în educația noastră sau a copiilor. Astfel că primul gând ne duce la cursuri costisitoare de orice fel, ori achiziții de cărți rare și scumpe. Acestea sunt necesare doar în parte, adică nu trebuie să îți cheltuiești chiar toate economiile pe un manuscris al unui scriitor celebru, însă este bine să îți faci timp și buget și pentru cultura ta.

Din păcate tehnologia, deși utilă și practic indispensabilă, în prezent, ne ține departe de cărți, teatre, ori alte activități care ne stimulează creierul. După o zi de muncă nu ne mai relaxăm cu o cană de ceai și o carte în mână cu pe canapea, cu telecomanda în mână căutând canalul preferat.

11 sfaturi utile despre cum poți investi în educația ta

Dr. Vasi Rădulescu a explicat într-o postare pe Facebook cum poți investi în educația ta simplu, comod și ieftin.

1. Citește în fiecare zi măcar 25 de pagini dintr-o carte. Dacă poți mai mult, cu atât mai bine.

2. Fă-ți o colecție de site-uri premium și vizitează-le dimineața, la cafea, să îți iei știrile și noutățile.

3. Redu pe cât posibil sau chiar elimină televizorul.

4. Învață o limbă. E printre cele mai stimulante activități pentru creier. Engleza îți trebuie peste tot în lume, dar poți învăța franceza, spaniola, italiana, germana, în funcție și de pasiuni sau necesități.

5. Cumpără cărți. Măcar una pe lună. Dacă nu-ți faci timp și fonduri pentru cărți, înseamnă că undeva e o mare problemă.

6. Ai mare grijă la fake news. Informează-te din surse bune, nu distribui articole de pe site-uri dubioase, nu pica în orice capcană. E în datoria ta să înveți cum să culegi informația bună, ajutat firește și de sfaturile unor profesioniști (cum ar fi în domeniul sănătății).

7. Citește noutăți și lucruri interesante despre corpul tău, despre medicină, despre sănătate. Educația medicală ar trebui să devină și materie la școală.

8. Învață câteva cuvinte noi în fiecare zi.

9. Citește ceva mai lejer înainte de culcare, pentru un somn bun. Televizorul sau telefon îți strică somnul, prin lumina albastră care perturbă mecanismele naturale ale creierului.

10. Profită de momentele în care poți citi sau asculta un podcast. În metrou poți scoate o carte. La volan poți asculta un podcast sau audiobook. Când aștepți undeva, scoate o carte.

11. Nu te mai arunca la cadouri pompoase și scumpe. Ia cărți pentru cei dragi. Stimulează-i să citească. E cel mai mare bine pe care-l poți face.

Educația este cea mai valoroasă achiziție a noastră, ea fiind permanentă.

Citește și:6 alimente esențiale pentru creier și memorie

5 obiceiuri care îți afectează creierul

Captură de ecran din 2022 08 10 la 07 07 12 png
angela gheorghiu cezar ouatu jpeg
bia khalifa jpeg
ramona badescu jpeg
olivia newton john matt lattanzi webp
catalin botezatu blonda misterioasa untold 2022 2 jpg
index (1) webp
pexels engin akyurt 3356489 jpg
image
image
image
image
index (19) webp
Tate  jpg
image webp
index (1) webp
image png
pexels polina tankilevitch 3905874 jpg