Cazul Raisa. Prima declarație oficială a polițistului: „Nu am lovit-o cu piciorul, o sprijineam”

Ultima actualizare:

Abătut, înmărmurit, cu capul în jos, dar sigur pe el. Așa a apărut joi la prima audiere polițistul care în urmă cu o săptămână a lovit mortal pe trecerea de pietoni o fetiță de 11 ani și a rănit-o pe prietena ei. A recunoscut că avea viteză, a spus că îi pare rău și a explicat cum s-a întâmplat totul.

image

Audierea a avut loc la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 și a durat o oră. Au participat doar polițistul, avocatul acestuia și Adrian Cuculis, avocatul familiei fetiței ucise, Raisa. Pe lângă tragedia în sine, una dintre imaginile care au revoltat opinia publică a fost cea cu piciorul polițistului lângă trupul prăbușit pe șosea al fetiței. Părea că „verifică dacă mai mișcă”. Polițistul a explicat la audieri că, de fapt, îi susținea cu piciorul trupul pentru a nu aluneca pe spate, conform indicațiilor primite prin telefon de la 112.

Cum a apărut polițistul la audieri

„A mai spus că nu știe să acorde primul ajutor, nu cunoaște manevre de resuscitare, că a făcut cursuri de condus defensiv, dar nu mai știe când și cu cine. De asemenea, când l-am întrebat dacă are permis de România, el îmi răspundea că «are drept de conducere». La întrebarea cine erau polițiștii care au ajuns prima dată la locul accidentului, mi-a spus «niște colegi», fără să dea nume. Era afectat, da, a răspuns numai cu capul în jos, în același timp, destul de sigur pe el”, a povestit pentru Click! avocatul Adrian Cuculis.

Avocat Adrian Cuculis
Avocat Adrian Cuculis

Polițistul se grăbea „să ducă niște citații”

Polițistul a recunoscut că mergea cu viteză mare (fără să precizeze care a fost aceasta) și a explicat că pur și simplu nu a văzut nimic, nici măcar nu și-a dat seama că au fost două victime. A mai declarat în audiere că avea girofarul pornit pentru că „voia să se asigure că e vizibil”. Spune că a verificat trecerea de pietoni și „nu era nimeni acolo”, deși din filmări se vede că fetițele mergeau încet și doar ulterior au luat-o la fugă.

Unde se grăbea omul legii? „Să ducă niște citații”, a dezvăluit la audieri. „Declarația lui este foarte scurtă, să zicem că are o filă A4. Cât timp colegul meu a verificat dosarul, el dădea dure lungi pe hol, era înmărmurit, așa”, a mai precizat Cuculis pentru News.ro.

Părinții Raisei cer daune de 6 milioane de euro 

Polițistul și-a luat concediul de la serviciu și este plasat sub control judiciar. În perioada următoare sunt programate și alte audieri, cu martori. Părinții fetiței spulberate pe trecerea de pietoni cer daune de 6 milioane de euro, cât este plafonul maxim al RCA, iar părinții celei de-a doua fetițe, care a scăpat cu viață, cer 1 milion de euro, cheltuieli medicale și daune morale.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net