Monstrul din Caracal, sfidător cu mamele fetelor ucise

image
Gheorghe Dincă este judecat pentru crime în serieFoto: arhivă

A început procesul în care Gheorghe Dincă este judecat pentru uciderea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu, cele două adolescente răpite, violate și omorâte în prima jumătate a anului trecut, în Caracal. Atât Gheorghe Dincă, cât și Ștefan Risipițeanu au fost prezenți în sală, deși inițial se ceruse audierea lor prin videoconferință.

La Tribunalul Olt au venit, astăzi, la ora 09:00, părţile implicate în dosarul Caracal. În sala de judecată au fost prezenţi avocaţii celor două familii şi mamele celor două adolescente, Alexandra Măceșeanu și Luiza Melencu, dar și Gheorghe Dincă şi complicele său, Ştefan Risipiţeanu. Cei doi se află închiși în Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova și trebuia să fie audiați prin videoconferinţă. Însă judecătorul cauzei a cerut ca aceştia să fie prezenţi în sală. De asemenea, Tudoriţa Măceşanu, mama Alexandrei, şi Monica Melencu, mama Luizei, sunt prezente însoţite de avocaţi.

Bunicul Luizei: ”Nu sunt de acord ca acest process să se judece la secret” 

image
Tudorița Măceșanu foarte dezamăgită din sala de judecată

Stelian Iordache, bunicul Luizei, este cel care nu a lipsit de la nici un termen de judecată. Astăzi, și-a exprimat nemulţumirea faţă de decizia de a se judeca dosarul cu uşile închise. ”După măsurile de siguranţă pe care le-au luat dumnealor, acest proces se judecă la secret. Noi nu-nţelegem ce secret au faţă de dumneavoastră, presa, când dumneavoastră trebuia să fi fost primii, să fi făcut public ceea ce se întâmplă. Nu suntem de acord, nu suntem şi nu vom fi niciodată de acord cu ceea ce s-a făcut. Mă nemulţumesc foarte multe lucruri, pentru că în România s-a făcut trafic de persoane, şi instituţiile statului au ştiut şi ştiu. Şi asta bănuiesc, că nu vor să aflaţi şi dumneavoastră cum decurg procedurile în acest proces. Eu aşa aş dori, să se facă dreptate, şi să aflăm într-adevăr ce s-a-ntâmplat acestei fete, dar după măsurile care s-au luat nu ştiu ce şanse şi ce speranţe avem să aflăm ce s-a-ntâmplat. Dar vom arăta tot timpul cu degetul spre instituţiile statului, că nu şi-au făcut datoria, n-au cercetat, n-au făcut absolut nimic, s-au mulţumit cu acel rechizitoriu de mântuială pe care l-a făcut DIICOT-ul“, a declarat Stelian Iordache, menţionând că ar avea foarte multe întrebări pe care să i le adreseze lui Gheorghe Dincă. 

Mama Alexandrei: ”La fiecare contestație trimisă, primim amendă” 

Tudorița Măceșanu a ieșit foarte dezamăgită din sala de judecată. Mama Alexandrei a dat din nou ochii cu bărbatul acuzat că i-a omorât fiica, Dincă având, de această dată, o atitudine sfidătoare. Femeia a ţinut însă să-și verse of-ul pe autorități: „Foarte greu, foarte greu a fost. Şi atât vreau să spun: mulţumesc statului român şi justiţiei din România că ne-au găsit copilul, ne-au căutat copilul şi ne şi amendează. Ruşine ţării noastre! La fiecare contestaţie pe care o depunem, primim amendă, 80 de lei. 80 eu, 80 soţul”, a spus mama Alexandrei, arătând ultima notificare de plată. Este vorba de cheltuielile de judecată pe care contestatarii trebuie să le achite în cazul respingerii solicitării lor. 

În cazul Luizei Melencu nu există fragmente osoase 

Familia Alexandrei Măceşanu a cerut disjungerea cauzei de cea a Luizei Melencu, avocatul Aurel Moldovan precizând că va solicita şi o nouă expertiză medico-legală, invocând faptul că în cazul Luizei Melencu nu există nici fragmente osoase, nici analiză ADN şi nici certificat constatator al decesului, ceea ce face ca lucrurile să fie mult diferite. Pe acest argument s-a solicitat ca dosarul să fie împărţit şi cauzele să se judece separat, cerere respinsă însă, conform avocatului, la termenul de astăzi, 21 octombrie 2020.  „Prea multe n-o să vă putem spune, pentru că ne-a pus în vedere să nu dezvăluim informaţii din cadrul procesual. Ceea ce vă pot spune este că s-a dat termen pe data de 18 noiembrie, urmează să fie audiate părţile vătămate şi inculpaţii, de altfel.  Din partea familiei Melencu s-a depus o cerere de strămutare, urmează să fie depusă la Curtea de Apel. Acest lucru nu înseamnă că se va suspenda judecata până la soluţionarea cererii, se va merge separat şi se va susţine acolo de către reprezentanta familiei Melencu”, a declarat avocatul familiei Măceşanu, Aurel Moldovan. La următorul termen de judecată ar trebui ca cei doi inculpaţi să fie audiaţi, la fel şi persoanele vătămate.

Mai multe informatii si imagini, pe adevarul.ro 

meghan markle harry regina jpeg
meghan markle harry regina jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
gabriela cristea
BeFunky collage (12) jpg
Avion American Airlines FOTO Shutterstock
Costel Bojog, noul jurat iUmor foto Antena 1
image
image
image
image
elon musk foto profimedia
militar pedofil jpeg
1 priscilla chan si mark zuckerberg jpg jpeg
calendar ortodox 2021 29 septembrie sfantul cuvios chiriac sihastrul png
talibani
Regina Elisabeta