„Morții” vii, găsiți de vameșii români, zvârcolindu-se în sicrie, la granița!

Aproape 300 de migranți au fost traficați de o grupare de infractori români și afgani. Inventivitatea lor le-a dat fiori vameșilor care au descoperit, la frontieră, migranți ascunși în sicrie sau frigidere, destinate, aparent comerțului.

„Morții” vii descoperiți aveau toate șansele să devină ocupanți permanenți ai sicrielor utilizate drept camuflaj, întrucât condițiile de transport erau atât de precare, încât intervenția vameșilor le-a salvat viețile.

Autoritățile au intrat pe fir și au identificat capii rețelei care trafica migranți din India, Pakistan și Bangladesh.

Taxă cuprinsă între 3.500 și 5.000 de euro

De miercuri, 29 iunie, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, în colaborare cu Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, au realizat 16 percheziții domiciliare pe raza județului Vâlcea, în vederea destructurării grupului infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți și spălare a banilor.

Citește și: Refugiaţii din zonele de război sfidează moartea albă pentru o viaţă mai bună. Povestea unui tânăr afgan care vrea să ajungă în Franţa

Așa s-a descoperit faptul că suma de bani percepută pentru migranți, individual, era cuprinsă între 3.500 de euro și 5.000 de euro. „Boieria” s-a instalat rapid printre infractori, așa că aceștia au trecut la următoarea etapă, de fală!

Din veniturile obţinute, membrii grupului s-au accesorizat „corespunzător”, achiziționându-şi, astfel, autoturisme de lux, case și noi autovehicule de transport marfă.

Bani investiți în extinderea afacerii

Nu neapărat pentru a spori confortul celor transportați ilegal, ci pentru a mări capacitatea de trafic de migranți, în vederea obținerii unor venituri ilicite sporite.

Dezvoltarea „afacerii” s-a împotmolit, autoritățile reușind să pună capăt fenomenului, cel puțin, în cazul rețelei din Vâlcea.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate în vederea indisponibilizării, până la acest moment, sumele de aproximativ 45.000 dolari, peste 40.000 euro, 70.000 de lei, 9.200 rupii ș.a.”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Citește și: Peste 38 de kilograme de opiu au fost descoperite de Poliția de Frontieră. Unde au fost ascunse drogurile

Perchezițiile au fost extinse joi, 30 iunie, și în București, în imobile unde membrii rețelei preluau migranți transportați ilegal peste frontieră.

Un număr de 19 persoane, despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale, au fost conduse, în vederea audierii, la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

vladut
Satul Aceredo jpg
brad pitt angelina jolie jpg
cub ion țiriac png
Alexandru Arsinel batran
image png
GettyImages 1338148296 jpg
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
image
image
image
image
Lacul Morii jpg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg
GettyImages 1338148296 jpg
7 act 1 2col trotineta jpeg
Sake, băutura din haiku jpeg