Neurochirurgul Vlad Ciurea: "Toți ascultăm agentul de circulație, așa trebuie să ascultăm specialiștii!"


    Neurochirurgul Vlad CiureaFoto: Digi24
Neurochirurgul Vlad CiureaFoto: Digi24

Neurochirurgul Vlad Ciurea a vorbit despre pandemia de Covid-19 și despre cum este ea înțeleasă de români, într-un interviu acordat lui Cosmin Prelipceanu, la Digi24. Medicul i-a îndemnat pe oameni să asculte de specialiști și să poarte mască.

Mulți români refuză să poarte mască, chiar dacă numărul cazurilor noi de Covid-19 crește alarmant, iar sistemul medical este pus sub o presiune greu de imaginat. Neurochirugul Vlad Ciurea crede că este și o problemă de comunicare la mijloc.

"N-am obișnuit toată ziua să am mască!"

"Cred că aici este un defect de explicare. În primul rând, toți, cum ascultăm agentul de circulație, așa și noi, ascultăm specialiștii. Ce spun specialiștii în boli infecțioase? Specialistul spune, în afară de igienă, purtați mască! Pentru dumneavoastră, ca să vă protejați, și în al doilea rând ca să nu expectorați pe cel dinaintea dumneavoastră. Eu așa sunt de obișnuit cu masca încât aici nu știam cum să fac să-mi pun. M-am obișnuit toată ziua să am mască. Nu e nimic grav în problema aceasta, nu ca frumusețe... vă dați seama ce mijloc simplu, simplu de protecție! Cățelul ăla pe care îl ducem în parc și spune 'Puneți-i botniță' că e pericol, nu? Îi pui botnița repede, dar nu cumva comentezi. Cuțu-cuțu, trebuie să-i pui botniță, că e rău, dar omul? La ăla respectă, îl vaccinăm, dar pe om nu!", a declarat doctorul.

Legat de faptul că mulți asociază masca unei botnițe, medicul a declarat următoarele: "Să trecem de COVID și scoatem botnița! E temporară! Și atunci devenim liberi".

cub mama theo rose carmen harra png
zodii care sunt vampiri energetici jpg
Brad Pitt (5) jpg
andreea esca 6 png
cub monica anghel png
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
cub miki k pital png
andreea antonescu jpg
Germania Japonia la Cupa Mondială de Fotbal 2022 din Qatar FOTO EPA EFE (3) jpg
Mark Rutte
image
image
image
image
FotoJet jpg
travel 778338 1920 jpg
Elom Agbegninou jpg
fasole ziua nationala jpeg
Google Doodle 1 Decembrie 2022
Alexis Waldrone si Petunia jpg