Nicușor Dan cere dublarea prețului gigacaloriei. Ce propune primarul Capitalei

Ultima actualizare:

Consiliul general al Capitalei va vota astăzi cererea primarului general Nicușor Dan de creștere a prețului gigacaloriei de la 164 de lei în prezent la 330 de lei de la 1 aprilie. Pe lângă preţul plătit de populaţie, Primăria Capitalei va veni cu o subvenţie de aproximativ 650 de lei, pentru a acoperi costul total al gigacaloriei, care se ridică la 980 de lei pe lună.   

Nicușor Dan anunță că dublarea prețului gigacaloriei este singura soluție. Foto: adevărul.ro
Nicușor Dan anunță că dublarea prețului gigacaloriei este singura soluție. Foto: adevărul.ro

Conform proiectului de hotărâre inițiat de edilul-șef al celui mai mare oraș din România, Nicușor Dan, în Bucureşti preţul local de facturare către populaţie a energiei termice este neschimbat din 1 august 2011. Orașul deține cea mai lungă rețea de încălzire centralizată dintre toate capitalele din UE.  

Nicușor Dan a negociat cu PNL și USR votarea scumpirii 

”Poimâine se va scumpi gigacaloria în Capitală, dar vă las cifra să fie comunicată în şedinţa de Consiliu General care va avea loc miercuri”, a declarat luni primarul general, Nicuşor Dan. În ultimele două zile edilul a negociat cu alianța majoritară în Consiliul General al Capitalei, USR-PNL-PMP pentru a aviza creșterea de tarif

”Nicuşor Dan a propus iniţial ca preţul pentru populaţie să crească de la 164 de lei la 280 de lei, dar au fost mai multe dispute politice între PNL şi USR PLUS şi nu s-a ajuns la un consens.  

Consiliul General trebuie să stabilească preţul gigacaloriei, iar consilierii generali PNL, USR PLUS şi PMP s-au înţeles aseară (n.r. - luni seară) ca preţul pentru bucureşteni să fie de 330 de lei, iar primăria va suporta, prin subvenţie, aproape dublu pentru a acoperi costul total al gigacaloriei.  

Oricum, rămâne cel mai mic preţ din ţară pentru gigacalorie”, au declarat surse din Primăria Capitalei pentru news.ro În prezent doar 50 de orașe din România mai sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire. ELCEN, instituția care furnizează agentul termic în Capitală îl vinde Termoenergetica (fosta RADET) la un tarif cu 86,58% mai mare față de anul trecut după scumpirea prețului la gaze.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
Bagaj jpg
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net