Nicușor Dan cere referendum. Bucureștenii sunt chemați să decidă pe două teme: banii și construcțiile

După conflictul cu primarul sectorului 4, Daniel Băluță, Nicușor Dan propune un referendum în Capitală pe tema banilor primăriilor de sector și a autorizațiilor de construcție. Marți seara, Dan a convocat  ședință de Consiliu General pentru organizarea unui referendum. Acesta ar urma să aibă loc pe 24 noiembrie, odată cu alegerile prezidențiale.

Nicușor Dan îi cheamă pe bucureșteni la referendum

Nicușor Dan îi cheamă pe bucureșteni la referendum
Nicușor Dan îi cheamă pe bucureșteni la referendum

Primarul general Nicușor Dan a anunțat, într-o postare pe Facebook, că a pus pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului București (CGMB) două proiecte de hotărâre. Acestea vizează consultarea cetățenilor Capitalei printr-un referendum local asupra a două teme care au creat mari tensiuni în Capitală de-a lungul anilor.

„Dacă aceste hotărâri vor fi aprobate de consilierii generali, referendumul va avea loc pe 24 noiembrie, simultan cu primul tur al alegerilor prezidențiale”, a scris Nicușor Dan pe rețeaua socială.

Întrebările pentru bucureșteni

„Cele două întrebări la care îi invit pe bucureșteni să se pronunțe prin ”DA” sau ”NU” sunt următoarele:

1.    Sunteți de acord ca repartizarea între Primăria Municipiului București și Primăriile de Sector a impozitelor pe venit și a taxelor și impozitelor locale colectate de la bucureșteni să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului București?

2.    Sunteți de acord ca Primarul General al Municipiului București să emită Autorizațiile de Construire pe întreg teritoriul administrativ al orașului?”.

Acestea sunt întrebările la care Nicușor Dan ar vrea să răspundă bucureștenii în data de 24 noiembrie.

Scandalul primarilor

Anunțul referendumului vine la o zi după ce primarul general a intrat în conflict direct cu primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, în legătură cu șantierul de refacere a planșeului din Piața Unirii.

Nicușor Dan a refuzat să elibereze Primăriei Sectorului 4 autorizație în regim de urgență pentru consolidarea și reabilitarea planșeului.  Argumentul fiind că acela că nu ar avea bază legală, o asemenea autorizație fiind permisă de lege doar în caz de pericol public.

Scandalul primarilor de la Piaţa Unirii s-a terminat, marți. Daniel Băluţă a strâns gardurile după ce Nicuşor Dan a venit cu buldozerele să le dărâme.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Chicago, SUA profimedia 0922743404 jpg
politia rutiera 0 jpeg
fratii disparuti jpg
image png
lacul colibita jpg
Dohovnicul lui IPS Teodosie jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net