Ninge abundent în România. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de Florii și de Paște

Ultima actualizare:

În mai multe zone din România peisajul este unul autentic de iarnă. A nins abundnet în ultimele ore, iar drumarii intervin în forță întocmai ca într-o lună a sezonului rece. Cu doar câteva zile în urmă, România întregistra un record de temperatură pentru luna aprilie, 35 de grade Celsius. Meteorologii au făcut un anunț foarte așteptat de români. Cum va fi vremea de Florii și de Paște.

Ninsoare abundentă la munte, furtuni în restul țării

Straja, Hunedoara. 22 aprilie 2024. Sursă foto: Meteoplus
Straja, Hunedoara. 22 aprilie 2024. Sursă foto: Meteoplus

În Vâlcea, Gorj, Hunedoara s-a depus un strat consistent de zăpadă, iar drumarii au ieșit cu frezele pentru a elibera drumul încă din timpul nopții. Probleme au avut mai mulți șoferi, care între timp renunțaseră la anvelopele de iarnă.

La munte a nins și mai abundent, în stațiunea Rânca stratul de zăpadă depășind 15 centimetri.

Episodul de iarnă va continua în România și un nou Cod galben de ninsori însemnate cantitativ pentru Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură va intra în vigoare luni, la ora 18:00, potrivit meteorologilor.

Până marţi, la ora 12:00, la altitudini de peste 1.500 de metri în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă.

Judeţele care se vor afla parţial sub Cod galben de ninsori sunt Caraş - Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi.

Cum va fi vremea de Florii și de Paște

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, în intervalul 22 aprilie - 5 mai 2024.

Pentru perioada 22 – 26 aprilie vremea va fi caracterizată de alternanțe termice semnificative, astfel încât se estimează valori medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 14 și 18 grade.

O încălzire este prognozată de meteorologi pentru weekendul Floriilor.

În perioada 26 aprilie – 1 mai, vremea se va încălzi treptat, spre valori medii ale temperaturilor maxime în jurul a 26 de grade.

Dar până la sfârșitul intervalului de prognoză, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor va fi de 22 de grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net