Ninge abundent pe Transalpina! Șoferii nu pot urca la Rânca fără lanțuri

Ultima actualizare:

Alarmă pe Transalpina! Lucrătorii de la Drumurile Naţionale Târgu Jiu au intervenit în această dimineaţă pe Transalpina, unde a nins abundent, iar partea carosabilă a fost acoperită de zăpadă. Șoferii care vor să ajungă la Rânca sunt sfătuiți de drumari să aibă lanțuri la roți, în caz contrar urmând să rămână captivi în zăpadă

Ninsoarea a afectat luni circulația pe Transalpina. FOTO: DRPD Craiova
Ninsoarea a afectat luni circulația pe Transalpina. FOTO: DRPD Craiova

Décor autentic de iarnă pe Transalpina, unde capriciile vremii au transformat drumul într-un calvar pentru șoferi. Pe Transalpina, în anumite zone, vântul a bătut cu putere, iar zăpada a fost viscolită, transformând circulația într-o adevărată aventură. Lucrătorii de la Drumurile Naţionale filiala din Târgu Jiu au intervenit cu toate utilajele din dotare.  

Ce spun drumarii despre situația de pe Transalpina 

”Ninge abundent pe DN67 C, Novaci - Rânca şi pe anumite sectoare este vânt puternic. Toate utilajele sunt pe traseu. Acţionează toate utilajele cu lamă şi este posibil să se suplimenteze, dacă va continua să ningă în continuare la fel de abundent. Se circulă greu şi facem un apel către şoferi să nu plece fără să aibă lanţuri antiderapnate şi, de asemenea, fără anvelope de iarnă în stare bună“, a transmis Cristi Tudor, reprezentantul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova citat de adevărul.ro.  

Ce trebuie să știți despre Transalpina 

Transalpina este un drum național (DN 67C) care străbate patru județe și anume Gorj, Valcea, Sibiu si Alba. Drumul traversează Munții Parâng de la sud la nord și trece la o mică depărtare de vârfurile Dengheru (2.084 m altitudine), Păpușa (2.136 m altitudine), Urdele (2.228 m altitudine), Iezer (2.157 m altitudine) si Muntinu (2.062 m altitudine).

Transalpina este drumul rutier din România situat la cea mai înaltă altitudine, atingand 2145 m în Pasul Urdele. Transalpina traverseaza Muntii Parâng de la N la S fiind paralelă cu Valea Oltului și Valea Jiului și leagă localitatea Săliște din județul Sibiu de orașul Novaci din județul Gorj. Transalpina este deschisă circulaţiei pe timpul iernii doar între Novaci şi Rânca. Transalpina măsoară 148 de kilometri 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net