Ninsori abundente în centrul țării. Se acționează cu zeci de utilaje. Avertizare meteo

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov anunță că se acționează cu 54 de utilaje de deszăpezire în județele din centrul țării, acolo unde a nins abundent pe durata nopții, astfel încât circulația să se poată desfășoară în această dimineață în condiții optime, de iarnă.

Ninsoarea continuă

image

În județul Brașov, primele utilaje au ieșit încă de miercuri seara de la ora 22.00 și, având în vedere că ninsoarea continuă, ele acționează pe străzile principale, pe cele în pantă, pe străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun, în zonele în care funcționează unități medicale, unități de învățământ și instituții de intervenție și pe străzile principale din interiorul cartierelor.

Peste noapte s-au utilizat aproximativ 450 de tone de material antiderapant, stocul municipalității fiind de aproximativ 1.700 de tone, au anunțat reprezentanții operatorului care asigură serviciul de deszăpezire, Comprest, relatează Brașov Stiri.

„Am răspândit peste 200 de tone de materiale antiderapante. Conduceți prudent și adaptați stilul de condus condițiilor de trafic!”, anunță și DRDP Brașov într-un mesaj.

Pe DN, între Timișu de Sus și Predeal, un autotren a rămas blocat pe carosabil, din cauza unei defecțiuni la demaror, iar în zonă se circulă îngreunat, anunță drumarii. Carosabilul este cu zăpadă de 1-3 cm și în zonă ninge. Se acționează cu 5 utilaje cu material antiderapant.

Tot acolo, un autotren a intrat in șanțul de la marginea carosabilului, din cauza neadaptării vitezei.

Avertizare meteo

Meteorologii au emis joi dimineață, 21 martie, o alertă cod galben de tip nowcasting de vânt puternic și ninsoare viscolită pentru zona din munte din patru județe, valabilă până la ora 12.00.

Județele vizate de vreme rea sunt Braşov, Argeş, Prahova și Dâmboviţa. Aici, la altitudini de peste 1.800 de metri, vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 90 – 100 km/h, temporar viscol.

Potrivit prognozei, după acest episod de iarnă severă, vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile estimate vor fi mai ridicate decât cele normale perioadei din calendar, până la jumătatea lunii aprilie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net