Noi gratuități de la Guvernul Ciolacu. Scutiri la plata buletinelor electronice

Ultima actualizare:

Din ciclul de la Guvernul Ciolacu „gratuități fără număr”. În ultima ședință a Executivului din acest an, Guvernul Ciolacu a decis vineri mai multe scutiri pentru cei care vor să-și facă carte de identitate electronică pentru următorii cinci ani. Ce categorii beneficiază de noua facilitate a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului Ciolacu, Mihai Constantin.

Specimen de carte electronică de identitate
Guvernul folosește banii UE pentru gratuități. Foto: Fcb MAI

 În ce constă scutirea și cui se aplică? Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului Ciolacu, Mihai Constantin, persoanele care împlinesc în următorii cinci ani vârsta de 14 ani vor beneficia de gratuitate la eliberarea cărţii de identitate electronice. 

De semenea vor beneficia de gratuitate şi cei cărora le expiră cartea de identitate, cei care îşi pierd buletinul sau este deteriorat în urma unei calamităţi. 

Cum motivează Guvernul Ciolacu facilitățile la plata buletinelor 

”Pentru a încuraja şi pentru a stimula adopţia acestei noi forme de identificare multiplă în era digitală, Guvernul a decis ca pentru următorii 5 ani, persoanele care împlinesc în acest interval 14 ani, deci se califică pentru a primi carte de identitate, să beneficieze de gratuitate la eliberarea acestei cărţi de identitate.  

De asemenea, aceeaşi regulă se va aplica şi pentru persoanele care au deja o carte de identitate şi va expira la termen, în următorii cinci ani, sau pentru cei a căror carte de identitate a fost deteriorată, pierdută sau distrusă într-o calamitate naturală. Pentru a beneficia de facilitate trebuie făcută o cerere”, a spus purtătorul de cuvânt după ultima ședință a Guvernului Ciolacu din 2023, citat de news.ro

De unde se iau banii pentru facilitățile la buletine 

Mihai Constantin a mai spus că există un proiect pilot în judeţul Cluj pentru eliberarea acestor cărţi de identitate în baza căruia s-au eliberat deja în jur de 17.000 de cărţi de identitate. 

”Aceste finanţări sunt susţinute prin PNRR şi sunt estimate la 150 de milioane de euro, iar beneficiarii sunt estimaţi în următorii 5 ani la 5 milioane”, a explicat Mihai Constantin conform aceleași surse

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Angelina Jolie, Akala  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
leonidas jpg
Ducesa de Argyle, Ducesa de Rutland jpg
Clotilde Armand la Parchet  Foto Inquam Photos  George Calin (2) jpg
pizza pixabay jpg
laura crisan jpg
jolla castel nisip jpg
Aplicație Whatsapp pe smartphone  FOTO Shutterstock jpg
Adrian Marțian / FOTO Mediafax Foto / Sebastian Tătaru
image
actualitate.net
image
actualitate.net