Noi măsuri pentru reducerea timpului de așteptare la aeroportul Otopeni

Compania Națională Aeroporturi București anunță că începând de sâmbătă, 18 decembrie, a instituit noi măsuri pentru reducerea timpului de așteptare la intrarea și ieșirea din țară. Așadar, cozile interminabile se vor diminua considerabil. 

image

În ultimele zile, mulți pasageri sosiți în țară au fost nevoiți să aștepte zeci de minute în aeroport, adesea în înghesuială, fără niciun fel de posibilitate de respectare a distanțării fizice.

Pe aeroporturi, aglomerația s-a creat din cauza procedurilor de triaj, care presupun utilizarea unei declarații pe propria răspundere privind zonele din care vin pasagerii.

Începând de sâmbătă, pasagerii vor fi debarcați în grupuri de câte 50, la fiecare sfert de oră, pentru a se putea păstra distanțarea în autobuze, dar și în zona de verificare a documentelor, anunță Compania Națională Aerporturi București. 

image

În terminal, în special în zonele unde se creează aglomerație, se vor suplimenta efectivele Jandarmeriei și Poliției Transporturi Aeriene, iar numărul de medici ai DSP va fi crescut cu 6 pe fiecare tură, la orele de vârf de sosiri.

Întrucât se estimează un număr mare de pasageri pe fluxul de plecări internaționale, atât în zilele de după Crăciun cât, mai ales, în primele zile din ianuarie 2022, au fost deschise toate cele 13 filtre de control de securitate, care vor funcționa la capacitate maximă în orele de vârf, se arată în comunicatul transmis de către CNAB. 

Formularul de localizare, necesar la intrarea în România

image

Documentul devine obligatoriu de luni, 20 decembrie. Iar cei care nu completează digital formularul de localizare a pasagerilor riscă amenzi de la două până la trei mii de lei.

Formularul cuprinde câmpuri obligatorii cu privire la identitatea persoanei, mijlocul de transport cu care intră în țară, istoricul de călătorie din ultimele 14 zile, adresa de destinație și, dacă este cazul, datele minorilor care îi însoțesc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
aeroport galati braila facebook jpg
gelu duminica poveste de viata jpg
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net