Nou cutremur în România. Un seism de 3 grade a avut loc în Brăila

România a intrat în zodia cutremurelor. De data aceasta, un seism cu magnitudinea 3 s-a produs duminică după-amiaza, la ora locală 15:11, în judeţul Brăila, la o adâncime de 10 kilometri, potrivit datelor afişate de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). 

Un nou cutremur pe 26 februarie cu epicnetru în Brăila
Cutremurele cu epicentrul în Brăila sunt rare, ca și cele din Oltenia. Foto: obiectivbr.ro

Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 11 km nord de Brăila, 13 km sud-vest de Galaţi, 142 km nord-vest de Constanţa, 155 km sud-est de Bacău, 157 km est de Ploieşti, 177 km nord-est de Bucureşti, 184 km est de Braşov, 195 km sud de Chişinău, 202 km sud de Iaşi, 210 km sud-vest de Tiraspol.

Seismul, considerat de specialiști de mică intensitate nu a produs nicio pagubă scriu jurnaliștii de la obiectivbr.ro. Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dunărea” Brăila ne-a informat că nu există informații despre pagube materiale sau victime omenești.

Luna februarie a adus reactivarea seismică a zonei Olteniei 

Cel mai mare seism înregistrat în luna februarie în România este cel din data de 14, cu o magnitudine de 5,7 în judeţul Gorj. Pe 13 februarie 2023 a avut loc un cutremur de 5,2 tot în judeţul Gorj.

În perioada 13 - 23 februarie 2023 (ora 14:00), au fost localizate în zona Gorj 960 de cutremure cu magnitudini-locale (ML)/Richter între 0,2 şi 5,7. Dintre acestea, 15 seisme au avut peste 3,5 ML - magnitudine de la care cutremurele pot fi resimţite de populaţia aflată în zona epicentrală. Cutremurele au avut loc la adâncimi cuprinse între 2 şi 26 km, 82,7% din ele producându-se între 10 şi 20 km.

Cutremurele din Oltenia au produs pagube în Gorj

Peste 120 de clădiri din județul Gorj au suferit avarii în urma cutremurelor din ultima perioada, conform unor evaluări realizate până acum de o comisie mixtă înființată în urma deciziei Comitetului Județean Gorj pentru Situații de Urgență. 

Specialiști din comitetului s-au deplasat în teren pentru constatarea efectelor negative, centralizarea datelor și prezentarea acestora în vederea inițierii demersurilor necesare revenirii la starea de normalitate.

Comisiile mixte s-au deplasat la toate locațiile unde au fost semnalate probleme, iar din evaluările vizuale s-a constatat că s-au produs pagube la 121 de clădiri, asfel: 27 de unități de învățământ; 17 instituții publice; 20 de lăcașuri de cult; 5 operatori economici; 2 obiective turistice; 24 blocuri de locuit; 22 de construcții cu destinația casă de locuit; 3 alte construcții.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image png
italian masini bucuresti jpg
foto1 viol jpg
nasa foto pexels
maxresdefault jpg
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net