Noutăți despre vizita în România a regelui Charles. Când vine în țară și unde merge prima oară

Ultima actualizare:

S-a stabilit în sfârșit când vine regele Charles al III-lea al Marii Britanii în România. Sosirea pe aeroportul Otopeni este programată vineri, 2 iunie. Pentru a rezolva repede aspectele de curtoazie și a-și vedea de vizita privată în Transilvania, regele Charles se va întâlni la Palatul Cotroceni atât cu președintele Klaus Iohannis cât și cu toți cei care doresc să-l salute din domeniul politic, diplomatic și al societății civile

Casa de la Viscri a regelui Charles
Regele Charles, în curtea casei de la Viscri. Foto: adevarul.ro

Administraţia Prezidenţială a fost deja contactată de Ambasada Marii Britanii și a stabilit  când și cum se va face primirea Majestăţii Sale Regele Charles al III-lea în vizita „protocolară” la biroul celui mai important om din România.  

Când are loc întâlnirea Iohannis-Charles 

„Regele Charles al III-lea va fi primit cu ceremonie oficială la ora 15.30. Cei doi vor avea convorbiri tête-à-tête şi o întâlnire cu autorităţile statului, reprezentanţii societăţii civile şi Corpul Diplomatic şi va avea loc şi o alocuţiune”, a anunțat Administrația Prezidențială într-un comunicat preluat de news.ro 

După ceremonia primirii oficiale, cei doi vor avea convorbiri iar apoi Charles se va întâlni cu reprezentanții Guvernului, ai societăţii civile şi principalelor ambasade din România.  

Regele Charles vine în România în vizită privată 

„Va fi o vizită privată, ca marea parte a vizitelor pe care cel care era atunci Prinţul de Wales le-a avut în România. Înţelegem ce înseamnă o vizită privată: ca de fiecare dată, se va întâlni cu preşedintele, ca gest de curtoazie.  

După ce va fi fost la Cotroceni, restul vizitei va avea caracter privat. Este cunoscut că are diverse proiecte în care s-a implicat de-a lungul anilor şi vizitele private de obicei includ acest tip de demersuri şi mă aştept să existe aşa ceva, cu această ocazie, dar vor fi întâlniri private”, a spus tranșant ambasadorul Marii Britanii la București, Andrew Noble citat de Agerpres.  

Diplomatul nu a oferit mai multe informaţii despre vizita Regelui Charles al III-lea, subliniind că acest caracter privat va fi respectat.„Nu vreau să dau detalii, deoarece vreau ca (vizita – n.r.) să fie cât se poate de liniştită şi discretă pentru Rege. Unul dintre marile avantaje ale României este liniştea, aşadar vizitele sale private aici vor fi respectate ca atare”, a explicat pentru sursa citată Andrew Noble. 

Regele Charles a fost încoronat pe 6 mai   

Charles al III-lea a fost încoronat rege al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precum şi al altor 14 ţări, inclusiv Canada, Australia şi Bahamas, alături de regina consoartă Camilla pe 6 mai. Festivitatea survine după ce la 10 septembrie anul trecut a fost proclamat rege.  

Ce proprietăți are regele Charles în România 

Regele Charles va vizita patru zone din România unde deține nu mai puțin de 10 proprietăți. Cea mai cunoscută este cea de la Viscri, satul transilvănean ajungând faimos în toată Europa datorită noului rege al Marii Britanii. 

Prima proprietate ar fi fost achiziționată în 2003. Iată unde se găsesc cele 10 proprietăți deținute de Charles: 

-Conacul Apafi în localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu 

-locuinţa din Viscri, judeţul Braşov 

-patru case în Valea Zălanului, judeţul Covasna  

-patru case în satul Breb din judeţul Maramureş 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
FotoJet (14) jpg
euro valuta bani pixabay jpg
tanara din Cuba mutata in Romania jpg
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net