„Regele Charles iubește România”. Ce scrie presa britanică despre vizita moharhului în țara noastră

Regele Charles al III-lea (74 de ani) va veni, în curând, în România. Un moment istoric, fiind prima vizită pe care o va face în țara noastră după încoronarea sa, care a avut loc pe data de 6 mai, și prima dată când un rege al Marii Britanii ajunge în țara noastră. În urmă cu 149 de ani, în anul 1874, a avut loc prima vizită a unui rege român, Carol I, în Marea Britanie. De asemenea, se pare că monarhul „iubește” România, potrivit unui articol publicat în tabloidul britanic DailyMail, de către Rebecca English, una dintre cele mai experimentate jurnaliste din Marea Britanie.

Prima vizită a Regelui Charles în țara noastră după încoronarea sa
Prima vizită a Regelui Charles în țara noastră după încoronarea sa

Pe data de 2 iunie, Regele Charles al III-lea (74 de ani) va ajunge în România, unde va sta pentru aproximativ o săptămână. Rebecca English, care are surse foarte bune în Casa Regală și este una dintre cele mai experimentate jurnaliste din Marea Britanie, a publicat în tabloidul britanic Daily Mail un amplu articol dedicat vizitei Regelui Charles al III-lea în țara noastră.

Regele Charles „este incredibil de pasionat de România”

„După pompa și ceremonialul încoronării sale, nu este de mirare că Regele Charles tânjește după viața simplă. Și tocmai de aceea va merge la una dintre proprietățile sale din Transilvania. Regele va dormi într-un pat simplu din lemn și va bea suc de mere presat manual. Poate părea surprinzător că suveranul britanic, care e rudă îndepărtată cu Vlad Țepeș, este incredibil de pasionat de România. Însă Regele Charles iubește România atât de mult încât a cumpărat și o proprietate în Țara Zălanului, aproape de munții Carpați, acum câțiva ani, cu sprijinul contelui Kalnoky, cu care este bun prieten”, au fost cuvintele jurnalistei britanice.

Totodată, Rebecca English a menționat și bogățiile naturale ale Țării Zălanului, biodiversitatea spectaculoasă și peisajele minunate din România care l-au cucerit de mai mulți ani pe actualul Rege Charles al III-lea, cât și că acesta va veni în țara noastră cu o suită restrânsă, neînsoțit de vreun valet sau bucătar personal, iar, în programul vizitei sale este inclusă și o întâlnire oficială cu președintele Klaus Iohannis.

„Când ajunge în România, Regele Charles iubește să se plimbe pe dealuri și să se bucure de aerul proaspăt înainte să revină seara la proprietate și să citească o carte bună. (...) Se înțelege că este posibil să aibă o întâlnire cu președintele țării, Klaus Iohannis, în timp ce se află acolo. (...) Cu siguranță nu va exista un valet sau bucătar care va călători cu el. Produsele locale și cele preparate în Transilvania sunt pur și simplu minunate”, a mai precizat aceasta, relatează Adevărul.ro.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image png
italian masini bucuresti jpg
foto1 viol jpg
nasa foto pexels
image
actualitate.net
image
actualitate.net