Charles vine în România pentru prima dată în calitate de rege. Ce dată a fost stabilită

Regele Charles al III-lea vine în România, aceasta fiind prima vizită pe care o va face în țara noastră după încoronarea sa care a avut loc pe data de 6 mai. În vizita sa, regele va ajunge în București, dar și în locurile dragi lui din Ardeal.

portrete regele charles regina camilla (1) jpg

Vizita este program ată să aibă loc pe data de 2 iunie, potrivit unor surse citate de Digi24.

Charles deține câteva proprietăți în Transilvania. În 1998, când a vizitat pentru prima oară țara noastră, el s-a îndrăgostit iremediabil de acesată zona din Ardeal. Vizita lui de atunci a avut la bază dorinăța sa de a-și cunoaște strămoșii care au trăit pe meleagurile noastre.

În 2006 el a cumpărat o casă tradițională în satul Viscri. Aici este cunoscut de întreaga  comunitate, iar când ajunge în vizită, în zonă este o adevărată sărbătoare. De-a lungul anilor el a mai cumpărat câteva proprietăți, tot în Transilvania, în Saschiz ori Valea Zălanuluil.

Acum, va fi prima vizită pe care Charles o face în calitate de rege și vine la scurt timp după încoronarea sa. Regele Charles al III-lea va fi însoțit de o delegație mică, dar încă nu este sigur dacă va fi însoțit în vizita sa, în România, și de regina consoartă, Camilla.  

Regele Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în vârstă de 74 de ani şi regina consoartă Camilla, în vârstă de 75 de ani, au fost încoronaţi pe 6 mai, la Abaţia Westminster din Londra, în cadrul unei ceremonii oficiale urmărită de o lume întreagă.

Regele Charles al III-lea, fost prinţ de Wales, a preluat tronul Marii Britanii şi Irlandei de Nord, devenind şeful de stat al Regatului Unit, precum şi al altor 14 ţări, inclusiv Canada, Australia şi Bahamas, la moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, la 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net