5 alimente pe care Regele Charles al III-lea refuză să le mănânce. Nici nu se atinge de ele!

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

La fel ca și mama sa, regretata Regina Elisabeta a II-a, există anumite obiceiuri alimentare ale Regelui Charles al III-lea (74 de ani) care sunt destul de ciudate. Pe lângă regula regală care interzice anumite alimente, cum ar fi usturoiul și crustaceele, există mai multe alimente pe care monarhul refuză să le mănânce. Iată câteva dintre alimentele pe care noul Rege le detestă.

Alimentele pe care Regele Charles al III-lea le detestă / Foto: Profimedia
Alimentele pe care Regele Charles al III-lea le detestă / Foto: Profimedia

Foie Gras

Este o delicatesă consumată de mulți oameni din întreaga lume, dar este ceva ce Regele Charles al III-lea (74 de ani) refuză să mănânce. Acest preparat a fost interzis în bucătăriile regale încă din 2008. Este un fel de mâncare de lux, de care se bucură mulți în restaurantele fine dining și este la preț destul de măricel. Potrivit unui raport al revistei Mariei Claire, acest fel de mâncare a fost interzis după ce un rezident din Bristol i-a scris Prințului (la acea vreme), descriind preocupările legate de bunăstarea animalelor din jurul controversatului produs. Per People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) și Maestru Adjunct al Gospodăriei al Alteței Sale Regale i-au răspuns autorului scrisorii,  asigurând că produsul a fost interzis.

Ciocolată

Cine nu iubește ciocolata? Ei bine, se pare că Regele Charles al III-lea. În timp ce regretata Regină Elisabeta a II-a iubea ciocolata și o savura din când în când, se pare că monarhul nici măcar nu vrea să vadă acest mic desert. Potrivit revistei Hello!, fostul manager al echipei culinare galeze, Graham Tinsley MBE, a confirmat că Regele chiar detestă acest preparat, astfel, trebuie să ia în considerare alegerile lor înainte de a decide ce rețete culinare să includă în meniu.

Cafea

Unii nu ne putem trezi dimineața dacă nu luăm o gură de cafea, însă, Regele Charles o detestă. La fel ca membrii Familiei Regale, lui îi place să servească ceai. Potrivit rapoartelor, există reguli pentru fiecare tip de ceai consumat de monarh, cât și tipuri de îndulcitori care sunt adăugate la ceaiul său. Și asta nu este tot, până și unde este amplasat mânerul ceștii și lingura sunt reguli importante. Regele Charles are o fascinație pentru diferite tipuri de ceaiuri, de la Earl Grey Tea și Green Tea, până la English Breakfast Tea.

Biscuiți

Monarhul este un fan al biscuiților americani (cookies) făcuți cu unt, cartofi, și cereale. Dar, mulți nu știu că fascinația lui pentru aceste prăjituri este atât de mare, încât dorește să le mănânce întotdeauna calde. Conform site-ului MyLondon, Regelui Charles al III-lea îi plac biscuiții săi preîncălziți la o anumită temperatură, altfel refuză să îi mănânce. De asemenea, potrivit Insider, „personalul păstrează o tigaie de încălzire doar pentru a se asigura că acestea sunt suficient de calde pentru gustul lui”.

Carne și lactate

Într-un interviu acordat BBC Breakfast în 2021, Regele Charles al III-lea a dezvăluit că, pentru a susține obiceiurile alimentare durabile, nu mănâncă „carne și pește două zile pe săptămână”. De asemenea, evită să consume orice formă de produse lactate timp de o zi pe săptămână.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net