Regele Charles, grav bolnav? De ce afecțiune ar suferi noul monarh al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

Ultima actualizare:

S-ar putea să nu-ți vină imediat în minte degetele, atunci când te gândești la regele Charles al III-lea, dar, în mod surprinzător, degetele fiului reginei Elisabeta a II-a au provocat destulă agitație printre fanii regali în ultimele luni.

Regele Charles al III-lea ar putea fi bolnav. Foto: Click.
Regele Charles al III-lea ar putea fi bolnav. Foto: Click.

„Degete de cârnați„

Speculațiile despre degetele regelui în vârstă de 74 de ani s-au intensificat în 2021, când o fotografie cu el bând o halbă de bere, în timpul unei logodne din sudul Londrei, a atras atenția fanilor cu privire la mâinile lui umflate. La acea vreme, pe Twitter, un fan a scris: „Nu am observat niciodată mâinile prințului Charles până la această fotografie! Este bine? Sunt atât de umflate!”.

Regele a abordat cu uşurinţă starea mâinilor sale în trecut, spunând în glumă că are „degete de cârnaţi” într-o scrisoare către un prieten după ce s-a născut fiul său, William, Prinţul de Wales. El a scris: „Nu vă pot spune cât de entuziasmat și mândru sunt. El chiar arată surprinzător de apetisant și are degetele de cârnați la fel ca ale mele”, așa cum este citat în biografia Charles, The Man Who Will Be King de Howard Hodgson.

De fapt, degetele și mâinile regelui Charles al III-lea au devenit de atunci unii dintre termenii cei mai căutați pe Google pentru Casa Regală în Marea Britanie. Dar care este cauza inflamației aparente?

De ce sunt degetele regelui Charles atât de mari?

Degetele umflate ale regelui Charles al III-lea ar putea fi rezultatul multor lucruri, de la retenția temporară de lichide, o schimbare bruscă a temperaturii până la artrită, scriu cei de la Hello Magazine. Alte cauze ar putea fi: fi o tensiune arterială crescută sau o dietă bogată în sare.

Artrita este o boală care afectează țesuturile articulațiilor. Boala inflamatorie cronică, determină umflarea mucoasei articulațiilor, provocând durere, rigiditate și pierderea funcției. Potrivit NHS, alte simptome pot include piele roșie caldă peste articulația afectată, precum și slăbiciune și pierdere musculară. Nu există un remediu pentru artrită, deși medicamentele și kinetoterapie pot ajuta la atenuarea simptomelor.

Deși nu este confirmat că Regele suferă de o formă de artrită, alți fani regali au observat că mâinile lui par deosebit de umflate atunci când călătorește în străinătate în zonele cu climă mai caldă.

Potrivit Cornwall Live, se spune că regele Charles al III-lea însuși a făcut referire și la degetele sale umflate,  în timpul unei călătorii în Australia în 2012, numindu-le „degetele de cârnați”, după ore de zbor spre clima tropicală.

Simptomul „degetelor de cârnați” este de fapt legat de dactilită, o boală secundară care poate fi cauzată de o serie de afecțiuni și infecții, cel mai frecvent artrita psoriazică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net