Principesa Margareta și Carmen Iohannis, ținute asemănătoare la încoronarea Regelui Charles. Cine a ieșit mai bine în evidență

Ultima actualizare:

Carmen Iohannis și Majestatea Sa Margareta au ales să poarte culori îndrăznețe la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea. Reprezentantele țării noastre au avut ținute asemănătoare!

Principesa Margareta și Carmen Iohannis, ținute asemănătoare la încoronarea regelui Charles
Principesa Margareta și Carmen Iohannis. Foto: colaj/Facebook

Peste 2.000 de invitaţi au asistat la încoronarea regelui Charles al III-lea, care a avut loc la Westminster Abbey - o listă mult mai scurtă față de cea de la încoronarea Reginei Elisabeta a II-a, din 1953, atunci când au fost prezenți 8.000 de invitați.

Pe lista invitaților s-au aflat și președintele României alături de soția sa, Carmen Iohannis, dar și Majestata Sa Principesa Margareta alături de Principele Consort. La acest eveniment ținutele celor două reprezentate ale României au fost asigurate de creatoarea de modă Irina Schrotter. Cele două au dat dovadă de un rafinament deosebit care s-a ridicat la standardele regale. 

„Onorați să asigurăm ținuta Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Regale a României, în calitate de furnizor oficial al Casei Regale a României, și ținuta Primei Doamne a României, Carmen Iohannis, la Ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea“, a transmis Irina Schrotter pe pagina sa de socializare.

Președintele României și soția sa Carmen înainte de ceremonia de încoronare (Sursă: Facebook)
Președintele României și soția sa Carmen înainte de ceremonia de încoronare (Sursă: Facebook)

Președintele României și soția sa s-au fotografiat sâmbătă în timp ce se țineau de mână, chiar cu o oră înainte de începerea ceremoniei de încoronare a Regelui Charles. Carmen Iohannis a ales să poarte o rochie turcoaz, peste genunchi, o haină de tip redingotă în aceeași culoare și o pereche de pantofi bej, cu toc cui.

Prima Doamnă a României a optat pentru un machiaj de ocazie, cu un ruj de culoare roz-aprins, iar părul și l-a ondulat și l-a strâns într-un coc lejer. Președintele României a ales un costum de culoare bleumarin și o cravată albastră.

Asta în timp ce Custodele Coroanei a purtat o ținută asemănătoare uni, de un albastru regal superb. Aceasta a purtat o rochie și o haină de tip redingotă, așa cum a avut și Prima Doamnă pe care le-a asortat cu un triplu șirag de perle, o broșă prețioasă, un clutch și o tocă fascinator. În timp ce Principele Consort Radu a optat pentru un „morning coat“.

Principesa Margareta și Prinicipele Consort la ceremonia de încronare (Sursă: Facebook)
Principesa Margareta și Prinicipele Consort la ceremonia de încronare (Sursă: Facebook)

Mesajul transmis de Principesa Margareta cu ocazia încoronării

Înainte de marele eveniment Majestatea Sa a decis să transmită un mesaj public Regelui Charles, pe care l-a numit „prieten” al României.

„Încoronarea de astăzi, la Londra, leagă trecutul de prezent printr-o tradiție istorică de o mie de ani. O tradiție care a continuat trecând prin războaie, cataclisme, revoluții și fundamentale schimbări ale lumii. Majestatea Sa Regele Charles este încoronat după aproape șase decenii de slujire devotată a Regatului Unit și a Commomwealth.

Întreaga mea viață am fost martora devotamentului său față de Coroană și Națiune. Suveranul britanic de astăzi este un prieten al țării noastre și are o profundă înțelegere a continentului european, în întregimea lui. 

Principele Consort și cu mine urăm Regelui și Reginei Consort o domnie binecuvântată, pentru un viitor mai bun al țării lor și al lumii întregi!”, a fost mesajul transmis de Custodele Coroanei române, publicat și în mediul online. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
corinita din salcie jpg
index webp
aeroport galati braila facebook jpg
gelu duminica poveste de viata jpg
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net