Gestul secret pe care nimeni nu l-a văzut la încoronarea Regelui Charles. Va rămâne mereu în istorie

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Gestul secret pe care nimeni nu l-a văzut la încoronarea Regelui Charles al III-lea! Este momentul cel mai important din cadrul ceremoniei care va rămâne în istorie!

Regele Charles al III-lea a fost încoronat (Foto: GETTYIMAGES)
Regele Charles al III-lea a fost încoronat (Foto: GETTYIMAGES)

Gestul sacru de la încoronarea Regelui Charles

Momente de o importanță fantastică au avut loc astăzi în cadrul ceremoniei de încoronare a regelui Charles al III-lea, prima încoronare istorică din ultimii 70 de ani. Cel de-al 40-lea suveran care a fost încoronat la Westminster Abbey a promis că va fi o „binecuvântare” pentru oamenii „de orice credință și convingere” și că va servi milioanele de supuși din Marea Britanie și de pe tot globul. 

Totuși, în tot acest proces a existat un moment pe care oamenii nu l-au văzut, considerat sacru. Vorbim astfel, de momentul în care regele a fost uns pe mâini, piept și frunte cu ulei sfințit de către arhiepiscopul de Canterbury, liderul spiritual al Bisericii Anglicane. Tot acest moment special a fost protejat de un paravan superb cu broderii inspirat de o fereastră cu vitralii de la Capela Regală a Palatului Saint James.

Nick Gutfreund, lider de proiect Worshipful Company of Carpenters: „Și această fereastră a fost creată special pentru a marca Jubileul de Aur din 2002 (al Reginei Elisabeta a II-a). Copacul simbolizează colaborarea tuturor țărilor Commonwealth-ului și le aduce alături cu însemnele regale reprezentate la rădăcina arborelui”.

Regina Camilla, pe Scaunul Încoronării (Foto: GETTYIMAGES)
Regina Camilla, pe Scaunul Încoronării (Foto: GETTYIMAGES)

Piatra Destinului, obiectul sacru de la încoronarea Regelui Charles al III-lea

În ceremonia de încoronare a fost folosită și Piatra Destinului, un alt obiect sacru care a fost prezent de-a lungul a multor încoronări regale. 

Cunoscută drept și Piatra din Scone, așa cum mai este cunoscută a fost folosită inițial la încoronările regilor scoțieni, fiind mutată la Scone în jurul anului 840 de către Kenneth I al Scoției. Piatra a fost furată, apoi de Eduard I al Angliei (1272-1307) la sfârșitul secolului al XIII-lea, fiind dusă la Westminster Abbey la Londra. Aceasta a rămas în capitala Marei Britanii timp de 700 de ani, devenind o parte importantă a ceremoniilor de încoronare.

Aceasta a fost folositî în timpul ceremoniei de încoronare a 26 de regi și regine engleze, mai apoi britanice. Aceasta a fost redată Scoției abia în anul 1996, cu acordul conform căruiă piatra să fie adusă la Westminster Abbey pentru încoronările ce ar urma. 

Pentru a desluși misterele din spatele pietrei cei de la Historic Environment Scotland (HES) au decis să își reia cercetările asupra pietrei înainte de marele eveniment al încoronării Regelui Charles al III-lea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Reteta socata jpeg
casa veche pixabay jpeg
train pixabay jpg
ambulanta jpg
padure pixabay jpg
rsz transilvania   shutterstock 1694418106 jpg
restaurant jpg
masa de paste shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net