Trăiască Regele! Cum va decurge, pas cu pas, încoronarea lui Charles al III-lea

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Sâmbătă are loc încoronarea Regelui Charles (74 de ani) și a Reginei Consoarte Camilla (75 de ani). Întreaga Mare Britanie s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare, fiind primul eveniment de acest gen din ultimii 70 de ani. Zeci de mii de oameni au venit la Londra pentru a-l vedea pe noul suveran britanic.

Britanicii sărbătoresc încoronarea Regelui Charles al III-lea (foto GettyImages)
Britanicii sărbătoresc încoronarea Regelui Charles al III-lea (foto GettyImages)

Încoronarea Regelui Charles al III-lea respectă o tradiție de secole

Regele Charles al III-lea a devenit monarh al Regatului Unit și a altor 14 teritorii după moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a, în septembrie anul trecut. Încoronarea lui are loc astăzi, în cadrul unei ceremonii cu mare fast, plină de strălucire și semnificații religioase solemne. Aproximativ 2.000 de invitați oficiali iau parte la eveniment, printre care capete regale din întreaga lume, lideri mondiali și alți demnitari.

De 1.000 de ani încoace, britanicii își încoronează monarhii la Westminster Abbey, din Londra, în cadrul unei ceremonii care aproape că nu s-a schimbat de-a lungul secolelor. Nici o altă monarhie din lume nu are un eveniment de acest fel.

Filmul încoronării Regelui Charles al III-lea. Slujba durează două ore

image

·         Călătoria către Westminster Abbey începe la Palatul Buckingham și continuă pe bulevardul The Mall, acolo unde supușii Regelui Charles al III-lea așteaptă să îl vadă, până la biserică. Regele și Regina Consoartă Camilla sunt însoțiți de membri ai familiei regale, clerului și de demnitari.

·         Procesiunea este condusă de Yeomen of Guard (gărzile monarhului britanic n.r), urmat de Campionul Regelui, care, în mod tradițional, provoacă pe oricine se opune încoronării.

·         La Westminster Abbey, arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, și alți clerici salută cuplul regal. Decanul de Westminster, David Hoyle, îi întâmpină pe Regele și Regina Consoartă la Westminster Abbey și îi conduce la Scaunul de Încoronare, situat în centrul Abației. Este scaunul în care vor sta Regele, apoi Regina, în timpul ceremoniei de încoronare. În timpul slujbei, bijuteriile Coroanei vor fi oferite acestora. Slujba începe la 13:00 (ora României) și ține aproximativ două ore.

·         După jurământ, suveranul este „uns și binecuvântat” de către Arhiepiscopul de Canterbury, cu mir sfânt de la Ierusalim. Acesta este un semn că Majestatea Sa a fost ales de Dumnezeu să conducă țara. Ungerea cu ulei sfânt este actul central al ceremoniei religioase. Apoi, Regele își va scoate haina purpurie și va sta pe Scaunul Sf. Edward, care a fost făcut în 1300 și a fost folosit de fiecare monarh din 1626 încoace.

·         Apoi, arhiepiscopul de Canterbury pune coroana Sfântului Eduard pe capul Regelui Charles al III-lea. Regina Consoartă va fi apoi încoronată. Coroanele sunt cele mai importante simboluri ale monarhiei și reprezintă autoritatea și responsabilitatea de a guverna. După ce a fost sfințit, suveranul îmbracă o haină albă fără mâneci – Colobium Sindonis – și apoi o haină din pânză de aur – Supertunica.

·         Ulterior, Charles, așezat pe scaunul Sf. Eduard, va fi încoronat de arhiepiscop, fiindu-i pusă pe cap coroana Sfântului Eduard, în timp ce congregația cântă „Dumnezeu să-l salveze pe Rege”.

·         Arhiepiscopul, prinții și alți membri de sânge regal îi aduc un omagiu monarhului, jurându-i credință, atingând coroana și sărutându-i mâna dreaptă. Camera Comunelor nu aduce un omagiu.

·         Regele și Regina Consoartă depun jurământul de încoronare, care este o promisiune solemnă de a respecta legile țării și de a apăra Biserica Angliei. Jurământul de încoronare este o reamintire că monarhia nu este mai presus de lege, ci este supusă acesteia. Regele, cu Sabia Ofrandei în mână, se va duce la altar și va declara: „Lucrurile pe care le-am promis de aici înainte, le voi împlini. Sa mă ajute Dumnezeu.” El va săruta Biblia și va semna jurământul.

·         Apoi, Regele și Regina Consoartă sunt prezentați poporului Regatului Unit, aceasta fiind partea finală a ceremoniei de încoronare. Este timpul ca noul monarh să-și preia în mod oficial îndatoririle și să-și înceapă domnia.

·         Ajunși la Palatul Buckingham, Regele Charles al III-lea, Regina Consoartă, dar și alți membri ai familiei regale britanice vor ieși la balcon pentru a-și saluta supușii.

image

Kate și William au băut în cinstea încoronării

Kate și William au vizitat un pub din Londra (Foto: GettyImages)
Kate și William au vizitat un pub din Londra (Foto: GettyImages)

Joi, Kate Middleton (41 de ani) și prințul William (40 de ani) au sărbătorit în avans încoronarea Regelui Charles al III-lea, într-un pub din cartierul londonez Soho. Ducii de Cambridge au călătorit cu metroul, pe linia Elizabeth, inaugurată anul trecut, până la Tottenham Road. Acolo, s-au dus la celebrul pub londonez Dong and Duck, unde au băut o halbă de cidru. Kate a fost îmbrăcată într-o haină roșie de la brandul Eponie, o rochie albă și pantofi asortați. Prințesa de Wales le-a dezvăluit fanilor regali că încă nu a terminat pregătirile pentru marele eveniment de sâmbătă și că cei trei copii ai săi, George (9 ani), Charlotte (8 ani) și Louis (8 ani), sunt extrem de entuziasmați și abia așteaptă să participe la încoronarea bunicului lor.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net