Marea traumă a Regelui Charles. De ce era hărțuit în timpul școlii: „Nimeni nu voia să-i fie prieten”

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Atunci când era doar un elev, Regele Charles al III-lea a avut parte, la școală de multe experiențe greu de acceptat pentru un copil. Click! îți dezvăluie detalii neștiute despre cel care va urca astăzi, în mod oficial, pe tronul Marii Britanii.

Marea traumă a regelui Charles. Foto: colaj/CBS
Marea traumă a regelui Charles. Foto: colaj/CBS

Un fost coleg de clasă a lui Charles al III-lea, Johnny Stonborough, a povestit, la CBS News, că regele Marii Britanii a fost în școală victima bullyingului.

„De la început a fost întotdeauna un pic cam străin, un outsider", a povestit Johnny Stonborough. Cei doi au fost colegti de clasă la Gordonstoun School din Scoţia.

Nimeni nu voia să fie prieten cu Regele Charles

Stonborough își amintește că Charles era atunci un tânăr prinț care nu se bucura, așa cum era de așteptat, de popularitate.

„Nimeni nu voia să-i fie prieten, pentru că, dacă îi erai prieten, erai apoi tachinat brutal pentru că erai prietenul lui”, a mai spus fostul coleg al lui Charles.

Școala Gordonstoun și-a deschis porțile în 1934, iar tatăl lui Charles, Phillip a fost unul dintre primii elevi, motiv pentru care actualul rege al Marii Britanii a fost trimis aici, la internat, când avea doar 13 ani.

Spre deosebire de tatăl său, care s-a simţit foarte bine la şcoală, Charles avea să compare mai târziu perioada petrecută la Gordonstoun cu cea petrecută într-o închisoare.

În cadrul interviului amintit mai sus, Stonborough a mai spus și că a fost martor la hărţuirea îndurată de viitorul rege.

„Jucam fotbal, rugby, şi câţiva dintre băieţi au decis că îl vor „face” pe prinţ, ceea ce însemna aveau să-l bată”, a declarat fostul coleg de clasă al regelui. El a povestit că s-au năpustit asupra lui Charles, trăgându-l de urechi şi lovindu-l.

„El nu s-a plâns însă niciodată. Nu a spus niciodată un cuvânt”, a adăugat Stonborough. „Şi dacă nu aş fi văzut, de fapt nimeni nu ar fi ştiut despre asta”, spune fostul coleg.

Hărțuirea a continuat la universitate și...acasă

Se pare că bullyingul pe care a trebuit să-l îndure Charles nu ar fi încetat când liceul s-a terminat. Hărţuirea actualului rege pare să fi continuat până în perioada universitară.

„Nu mi-am făcut mulţi prieteni, dacă la asta se referă, şi nu am fost la multe petreceri”, a mărturisit Charles ca răspuns la o întrebare despre perioada când a fost student la Universitatea din Ţara Galilor. „Am avut o mulţime de alte lucruri de făcut”, a adăugat el.

Într-o biografie despre Charles din 1994, mama sa, regretata regină Elizabeth a II-a, a fost descrisă ca o mamă distantă, iar prinţul Philip ca un tată dur.

Apariţiile şi declaraţiile publice ale viitorului rege au dezvăluit, de asemenea, că Charles nu s-a simțit niciodată confortabil în lumina reflectoarelor.

Ca adult, într-un interviu acordat postului britanic ITV, Charles a dezvăluit cât de mult îi displace atenţia constantă a presei. "Nu mă pricep prea bine să fiu o maimuţă de spectacol, serios", a spus el. „Cred că sunt o persoană destul de retrasă. Nu sunt pregătit să fac doar spectacol”, a recunoscut el.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image jpeg
smiley gest gina jpg
lili sandu silviu tolu colaj facebook jpg
alexandra stan colaj facebook jpg
image png
jador oana ciocan colaj facebook jpg
Celine Dion  foto   Shutterstock jpg
Horia Moculescu are încă planuri mari după ce ajunge acasă de la spital
image
actualitate.net
image
actualitate.net