Cât costă încoronarea Regelui Charles al III-lea? Suma vine din buzunarul oamenilor de rând

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Încoronarea Regelui Charles al III-lea (74 de ani) și a Reginei Consoarte Camilla (75 de ani) are loc sâmbătă, 6 mai. Pregătirile sunt pe ultima sută de metri și s-a afla suma halucinantă cheltuită pentru ceremonie.

Regele Charles va fi încoronat pe 6 mai (Foto: GETTYIMAGES)
Regele Charles va fi încoronat pe 6 mai (Foto: GETTYIMAGES)

Încoronare Regele Charles al III-lea: Măsuri sporite de securitate

Peste 310 milioane de dolari costă acest eveniment istoric, potrivit presei din Marea Britanie. Aproximativ 170 milioane de dolari costă operațiunea de securitate masivă, în care sunt implicați mii de ofițeri de poliție și echipe de protecție. Suma este enormă, în ciuda faptului că Regele Charles al III-lea a declarat că își dorește un eveniment restrâns, în pas cu vremurile. Desigur, toată suma este suportată de contribuabili, adică de oamenii de rând din Marea Britanie, conform Mirror.

170 de milioane de dolari costă doar securitatea (Foto: GETTYIMAGES)
170 de milioane de dolari costă doar securitatea (Foto: GETTYIMAGES)

În 1953, peste 1,9 milioane de dolari i-a costat pe britanici încoronarea Reginei Elisabeta a II-a, echivalentul a 56 milioane de dolari în banii de astăzi. Deci cum a ajuns să coste încoronarea lui Charles atât de mult? Ei bine, amenințările din ce în ce mai mari la securitatea monarhului britanic și o serie de proteste interne planificate au generat costuri enorme pentru evenimentul de sâmbătă – care are numele de cod „Operațiunea Golden Orb” – depășind estimările anterioare de 125 de milioane de dolari.

Surse din Ministerul de Interne al Marii Britanii au dezvăluit, zilele trecute, că a fost întocmit un program special de control al traficului aerian pentru demnitarii care vin la încoronare. Securitatea va fi întărită la punctele de aterizare, începând de joi.

2.000 de invitați sunt așteptați la Londra - reprezentanți ai monarhiilor lumii, președinți și alți oficiali importanți. Există temeri că protestatarii împotriva schimbărilor climatice ar putea viza sosirile cu avioanele private. O operațiune majoră pentru a opri activiștii care vor să saboteze evenimentul implică un număr mare de ofițeri înarmați pe străzi, lunetiști pe acoperișuri și drone de poliție care monitorizează mulțimile pentru activități suspecte. Forțele Speciale vor fi, de asemenea, în așteptare ca parte a Mecanismului de Apărare împotriva Terorismului din Regatul Unit, cu elicopterele Blue Thunder 2 pregătite în cazul unui atac.

Prințul Harry nu va purta uniforma militară

Prințul Harry vine singur la încoronare (foto GettyImages)
Prințul Harry vine singur la încoronare (foto GettyImages)

Prințul Harry (38 de ani) nu are voie să poarte uniforma militară sâmbătă, la încoronarea tatălui său, deși a luptat de două ori în Afganistan, potrivit tabloidului britanic Daily Mail. Fiul Regelui Charles al III-lea va veni singur la eveniment, fără soția lui, Meghan Markle (41 de ani), care rămâne în SUA alături de cei doi copii ai lor, Archie (3 ani) și Lilibet (1 an).

„Chiar dacă este veteran, nu i se va permite să poarte uniforma, pentru că a renunțat la îndatoririle regale”, a explicat istoricul militar Peter Johnston.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
oua jpg
image png
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
atena pixabay jpg
saptamana luminata
flori jpeg
image png
1 femeie menopauza jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net