Regele Charles al III-lea are trăsură cu aer condiționat! Cum arată „bijuteria pe roți”

#Casa Regală a Marii Britanii

Încoronarea Regelui Charles al III-lea (74 de ani) și Regina Consoartă Camilla (75 de ani) ai Marii Britanii se apropie cu pași repezi! Palatul Buckingham a pus deja la cale majoritatea aspectelor importante ale ceremoniei, printre care mijlocul de transport pentru cuplul regal. Cei doi se vor deplasa într-o trăsură confortabilă și modernă.

Regele Charles al III-lea și Regina Consoartă Camilla vor fi încoronați pe 6 mai (Foto: GettyImages)
Regele Charles al III-lea și Regina Consoartă Camilla vor fi încoronați pe 6 mai (Foto: GettyImages)

Trăsura „Diamond Jubilee State Coach” are și geamuri electrice

Trăsura „Diamond Jubilee State Coach” a fost folosită prima dată în 2014
Trăsura „Diamond Jubilee State Coach” a fost folosită prima dată în 2014

Pe 6 mai, Regele Charles al III-lea și Regina Consoartă Camilla, dar și alți membri ai Familiei Regale, vor ieși pe porțile Palatului Buckingham și se vor îndrepta spre Westminster Abbey, unde va avea loc slujba de încoronare. Călătoria de 2,1 km îi va purta prin Admiralty Arch, de-a lungul Whitehall și până la Parliament Square, înainte de a ajunge la destinație. Pe drumul spre Westminster Abbey, cuplul regal se va afla într-una dintre cele mai moderne trăsuri, numită „Diamond Jubilee State Coach” („Trăsura de Stat Jubileul de Platină”), construită în Australia, în loc de tradiționala și incomoda „Gold State Coach” (Trăsura de Aur).

Caleașca pe care o va folosi cuplul regal pare tradițională, dar este de fapt modernă. Trăsura este echipată cu aer condiționat, geamuri electrice și suspensii moderne.

Este fabricată din aluminiu, ceea ce e destul de neobișnuit, pentru că majoritatea trăsurilor sunt din lemn. Ea are, de asemenea, suspensie hidraulică, ceea ce înseamnă că deplasarea este incredibil de confortabilă”, a declarat Sally Goodsir, curator la Royal Collection Trust, citat de BBC. Trăsura încorporează bucăți de lemn de pe nave și clădiri istorice, inclusiv HMS Victory, Mary Rose, Castelul Balmoral, Catedrala Canterbury și Westminster Abbey.

La întoarcere, Regele Charles al III-lea va fi transportat de o trăsură tradițională

Cuplul regal va călători inițial în această trăsură ultramodernă, folosită pentru prima dată în 2014, apoi se vor întoarce în cea aurită, utilizată la fiecare încoronare începând cu anii 1830. Traseul procesiunii de întoarcere va fi mult mai scurt decât cel al Reginei Elisabeta a II-a, care a fost încoronată în 1953. Procesiunea cu trăsuri este una dintre atracțiile spectaculoase ale încoronării din 6 mai.

În cadrul ceremoniei vor fi folosite însemnele tradiționale, cum ar fi inelele și săbiile simbolice, precum și coroanele, inclusiv cea a Sfântului Eduard, care va fi așezată pe capul Regelui Charles al III-lea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net