Regele Charles vine în România! Cum va fi întâmpinat, la vizita lui în Viscri

Anunţul că Regele Charles va veni în vizită în România şi la casa lui din satul Viscri a pus pe jar întreaga ţară, dar nu şi comunitatea locală. Primarul din comuna Buneşti (Braşov), localitate din care face parte şi satul Viscri, e pregătit oricând pentru o vizită a Regelui Charles al Marii Britanii. „Dacă vine, îl vom primi cu pâine şi sare”, a declarat edilul pentru adevarul.ro.

Charles a fost  încoronat la 6 mai. FOTOGRAFII: EPE
Charles a fost încoronat la 6 mai. FOTOGRAFII: EPE

La Viscri, calmul ardelenesc nu se dezminte. Deşi Regele Charles va fi, la începutul lunii iunie, primul monarh britanic aflat într-o vizită oficială în ţara noastră, la Viscri viaţa sătenilor îşi continuă cursul ca şi cum nimic special nu s-ar întâmpla. Satul Viscri aparţine de comuna braşoveană Buneşti, iar locuitorii de acolo s-au obişnuit deja cu vizitele actualului Rege. Atunci când era doar prinţ, stătea de vorbă cu oamenii, se plimba pe străzile satului şi era deja o figură populară prin localitate, aşa că nici acum locuitorii nu cred că ceva se va schimba. Mircea Pălăşan, primarul comunei Buneşti, de care aparţine satul Viscri, nici nu ştia data exactă a vizitei.

În 2022, actualul rege vorbea cu sătenii la Viscri
În 2022, actualul rege vorbea cu sătenii la Viscri

„Dar ştiţi sigur că vine aici? Pe noi nu ne-a anunţat nimeni de o asemenea vizită. E adevărat că nici înainte nu ştiam când vine, dar acum e altceva, nu mai e doar prinţ, e rege şi, dacă face o vizită oficială în România şi ajunge şi la noi, cred că ar trebui să fim informaţi”, a declarat primarul pentru „Adevărul”. Chiar dacă nu a fost informat oficial de Casa Regală, edilul ştie deja cu ce îl va aştepta pe noul rege al Marii Britanii: „Îl vom primi cu pâine şi sare”. E cel mai înalt semn de prietenie din partea românilor, care sunt gazde ospitaliere pentru orice străin care ne trece pragul.

Aşa arată casa din  Viscri a Regelui
Aşa arată casa din Viscri a Regelui

A cumpărat casa la Viscri în 2006

O singură schimbare s-a produs zilele acestea la Viscri, şi aceasta nu are legătură cu sosirea înaltei feţe regale în România: de luni, în sat nu mai pot intra maşinile. E, de altfel, primul sat din România în care se aplică această interdicţie, în afara celor care sunt izolate în vârf de munte şi au doar poteci, nu şi străzi. Pentru cei care vor să intre în sat ca turişti s-a amenajat o parcare la intrarea dinspre satul Buneşti, iar toţi cei care vor sosi vor fi obligaţi să îşi lase maşina aici. Pentru a fi mai pitoresc, ei îşi vor putea continua drumul fie cu o trăsură cu cai, fie pe jos. Totul, pentru a nu se strica frumuseţea rustică a acestui loc de care actualul Rege al Marii Britanii s-a îndrăgostit iremediabil.

Premierul Ciucă a confirmat vizita

image

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat în cadrul unei conferinţe de presă vizita Regelui Charles al III-lea la începutul lunii iunie, arătând că va lua parte la programul organizat. Regele Charles al III-lea va efectua o primă vizită în România, după încoronare, pe 2 iunie. Întrebat dacă a fost informat cu privire la vizita Regelui Charles al III-lea, premierul Nicolae Ciucă a explicat: „Este o activitate care este pe agenda guvernamentală. Suntem parte la programul care va fi la nivelul preşedinţiei”. Şeful Guvernului a susţinut însă că nu are informaţii cu privire la durata vizitei Regelui Charles al III-lea în România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net