Nu-i prea albă, da’-i zăpadă!

image
Din zăpada murdară, reporterul Click! a făcut câţiva bulgări (Fotografii: Dorin Constanda)

Nu e glumă, ci e pe bune! În buricul Capitalei încă mai există grămezi de zăpadă. Murdară, ce-i drept, dar numai bună să faci bulgări din ea.

La sfârşitul lunii ianuarie a nins de a rupt. Munţi de nea s-au format pe trotuare, dar şi pe mijlocul şoselelor. Unii au fost încărcaţi în basculante şi duşi pe câmpuri, aflate în afara Bucureştiului, alţii, însă, au fost lăsaţi să se topească de la sine. Deşi au trecut două luni de atunci şi afară s-au înregistrat peste 25 de grade Celsius, în ultimele zile, zăpada a rămas pe străzi.

O parte din trotuarul de pe strada Tipografilor, aflată la doi paşi de câteva hoteluri luxoase, este acoperită încă cu grămezi murdare. Dacă faci abstracţie de praful şi noroiul care a pus stăpânire pe ele, poţi face nişte bulgări de toată frumuseţea, chiar şi un om de zăpadă. Iarnă în toată regula, în plină primăvară! Amuzant, nu? Şi pentru turişti e suprinzător să vadă la final de martie un munte de zăpadă neagră, precum smoala. În toiul iernii, autorităţile au strâns din oraş câte 16 tone de omăt, la fiecare trei zile.

E mai mult omăt decât la Sinaia

În staţiunile montane nu mai e nici pic de zăpadă. Soarele a topit-o, astfel că pârtiile sunt acoperite acum cu pământ şi iarbă. Asta se poate vedea şi în fotografiile făcute,ieri, în Sinaia, sub telegondolă, aproape de Cota 1.400. Aici temperaturile au fost cu mult mai scăzute faţă de cele înregistrate în Capitală.

Pe pârtie e iarbă, pe trotuarele Bucureştiului dăm cu ochii de zăpadă

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png
Ion Hristescu png
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub iosif rotaru png
BeFunky collage (22) jpg
cub andreea banica animat gif
BeFunky collage (18) jpg
Roxana, alături Liviu Guță
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Alexandru Arșinel, înmormântare
pistolul cu bile bacau jpeg
image
image
image
image
7 front elvetianca pensiune jpg
6 baza 1 garsoniera jpg
rate banci jpg
calendar ortodox 2021 03 octombrie sf dionisie aeropagitul png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu