Nu merg micii fără bere. Iată beneficiile acestei băuturi pentru sănătate!

Ultima actualizare:

    Berea are numeroase beneficii pentru sănătate, important este să fie băută în cantități reduse
Berea are numeroase beneficii pentru sănătate, important este să fie băută în cantități reduse

Blondă sau brună, mulți bărbați spun că este delicioasă. Inventată de oameni încă din vremuri imemoriale, berea este astăzi cea consumată băutură alcoolică din lume. Și face pereche formidabilă cu micii. Mâine, când sărbătorim cu toții 1 Mai de acasă, probabil că acesta va fi meniul care nu va lipsi de pe majoritatea meselor românilor. Și, pe lângă savoare, se spune că berea este benefică pentru sănătate!

Are un conținut de obicei, scăzut de alcool, un gust bogat și proprietatea de a fi răcoritoare. Toate acestea fac ca berea să fie băută cel mai des în cadrul evenimentelor sociale, fie că vorbim despre întâlniri între prieteni sau despre petreceri și festivaluri de amploare.

Și cum mâine este 1 Mai este clar că halba plină cu spumă nu va lipsi de lângă mititeii perpeliți pe grătarul de acasă sau comandați de la bucătarii care-i vor prepara la jar.

Și nu doar că produce plăcere, ci ne ajută să fim sănătoși, beneficiile berii fiind multiple, potrivit specialiștilor.

Din ce este făcută berea

Indiferet de marcă, berea este fabricată după același proces, care implică patru ingrediente principale: apă, malț din orz (sau din alte cereale, precum grâul, orezul sau porumbul), hamei și drojdie.

Apa reprezintă peste 90% din compoziție, toate celelalte fiind ingrediente vegetale naturale. Datorită malțului, berea conține o cantitate importantă de fibre solubile.

O jumătate de litru de bere poate asigura 10% din necesarul zilnic de fibre al organismului, favorizând astfel digestia. Doar perioada de fermentație face diferența între produsele de pe piață.

Berea, sursă importată de vitamine și minerale

De mici copii, aflăm că fructele și legumele sunt pline de vitamine și minerale și că e bine să le consumăm zilnic. Dar, iată că și berea are aceleași proprietăți.

Această băutură, considerată aliment, este o sursă importantă de minerale. O sticlă sau o cutie de 0,5 l conține 135 mg de potasiu.

Alte minerale importante conținute de bere într-o cantiate redusă sunt fosforul, magneziul, calciul și sodiul.

De asemenea, berea este o sursă importantă de siliciu 2 - element ce ajută la îmbunătățirea densității minerale a oaselor. Este bogată chiar în numeroase tipuri de vitamina B, dintre care: vitamina B3 (niacina),vitamina B5 (acidul pantotenic) și vitamina B6 (piridoxina).

Nu în ultimul rând, berea conține flavonoide, antioxidanți care blochează acțiunea nocivă a radicalilor liberi asupra celulelor.

Beneficiile consumului de bere

Pe lângă beneficiile deja menționate, cel mai ușor de remarcat calitate a berii este efectul ei diuretic. Astfel, băutura poate ajuta la protejarea rinichilor prin reducerea riscului de litiază renală (pietre la rinichi).

S-a dovedit chiar că dacă o consumi în cantități mici poate reduce rigiditatea arterială și poate crește nivelul de colesterol „bun” (HDL) cu până la 11%5, reducând astfel riscul de boli cardiace.

O echipă de cercetători japonezi de la Universitatea Medicală Sapporo au descoperit în hamei un compus chimic numit humulonă - care s-a dovedit eficient în protejarea organismului de virusul respirator sinciţial, ajutând astfel la prevenirea răcelii.

O altă cercetare arată că siliciul conținut de bere poate avea un rol important în limitarea neurotixicității aluminiului, substanță considerată un factor de risc în apariția bolii Alzheimer.

Are chiar efecte benefice și asupra pielii. Antioxidanții polifenoili din hamei tratează afecțiuni precum dermatita atopică, dermatita de contact, infecții ale pielii, îmbătrânirea pielii sau chiar cancerul de piele.

Care este doza zilnică recomandată

Și cum consumul în exces dăunează grav sănătății, același lucru se întâmplă și în cazul berii. Pentru a profita de benefiicile berii, experții recomandă ca cei cu vârste sub 65 de ani să consume maximum două beri pe zi, iar femeile și bărbații cu vârste peste 65 de ani să se rezume doar la o bere pe zi.

Există și o cantitate standard: 355 ml, adică o sticlă de bere de 0,33 ml. Doza zilnică recomandată de bere în cazul femeilor este 330 ml, iar în cazul bărbaţilor, de 660 ml.

Citește și: 

https://www.click.ro/utile/sanatate/5-motive-sa-beti-bere-este-un-veritabil-tratament-pentru-diverse-afectiuni

https://www.click.ro/entertainment/sfaturi/berea-ajutor-de-nadejde-gospodarie

https://www.click.ro/news/social/10-motive-sa-nu-bei-bere-cu-aroma-de-fructe

https://www.click.ro/news/bucuresti/cea-mai-veche-reteta-de-mici-dezvaluita-intr-o-scrisoare-din-1920

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
coltea jpg
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
podul de piatra baile herculane jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net