Nu ne scapă nimeni de ţânţari până la toamnă! Pericol de Zika!

Ultima actualizare:

    Primele tratamente la  ţânţari ar fi trebuit făcute  la începutul acestei luni
Primele tratamente la ţânţari ar fi trebuit făcute la începutul acestei luni

Incompetenţa factorilor de decizie din Primăria generală ne pune sănătatea în pericol. Municipalitatea nu a găsit încă o firmă care să se lupte cu ţânţarii, căpuşele şi şobolanii care colcăie în oraş. Primele tratamente împotriva dăunătorilor se vor face abia la toamnă. Iată motivele.

Situaţie fără precedent în capitala României. Primăria generală face licitaţie pentru desemnarea firmei care să lupte cu insectele şi şobolanii în plină vară, deşi până acum ar fi trebuit realizate cel puţin două tratamente. Activitatea de dezinsecţie şi deratizare e blocată din decembrie 2015, când contractul cu firma 3D România a expirat. De atunci şi până acum, edilii nu au reuşit decât să întocmească un grafic privind intervenţiile şi să demareze o licitaţie.

Firma care va trebui să ne scape de ţânţari şi şobolani va fi desemnată cel mai devreme la 8 iunie, însă legislaţia prevede un termen de zece zile pentru soluţionarea eventualelor contestaţii. Primele intervenţii în teren nu se vor putea face mai devreme de 1 iulie, în plin sezon estival, când ţânţarii şi rozătoarele sunt deja în număr greu de controlat.

Primăria Capitalei ignoră astfel recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii de a lua măsuri suplimentare pentru eradicarea virusului Zika, transmis de ţânţarii-tigru. „În Planul Unitar de Igienizare pentru anul 2016 a fost suplimentat numărul de treceri de la 6 tratamente pentru combaterea ţânţarilor pe perioada caldă, la un număr de 12 treceri”, ne-au spus reprezentanţii Municipalităţii. Conform anunţului de licitaţie, Primăria e dispusă să cheltuiască 46 de milioane de lei (peste 10 milioane de euro) pentru combaterea dăunătorilor pe o perioadă de 18 luni (iulie 2016-decembrie 2017). Criteriile după care va fi selectat operatorul sunt extrem de stricte şi greu de respectat de competitori.

Cum te aperi de insecte

Spray-uri repelente. Spray-urile şi soluţiile repelente sunt cea mai bună soluţie pentru a ţine la distanţă ţânţarii şi căpuşele. În comerţ există suficiente produse de acest gen, inclusiv destinate copiilor. Folosiţi-le când mergeţi în parc, la picnic sau când ieşiţi pe înserat în zone cu vegetaţie!Plante anti-ţânţari. Plectranthus amboinicus (sau ţânţărica) este cea mai eficace plantă în lupta cu ţânţarii. Planta emană un miros intens, ca de tămâie, care nu e pe placul ţânţarilor. Alte plante anti-ţânţari sunt rozmarinul, lămâiţa, crăiţa şi busuiocul.Plase de ţânţari. Dacă nu suportaţi plasele de ţânţari, acum e timpul să vă mai gândiţi la asta. Vara aceasta sunt o investiţie necesară, dacă vreţi să aveţi un somn liniştit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton și Prințul William la țară GettyImages 1210393477 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mici jpg
comuna jpg
replica titanic jack moore profimedia (2) jpg
calin georgescu jpg
image png
Cristian și Vlad Popescu Piedone au votat. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
gigi becali facebook jpg
alegeri  png
image
actualitate.net
image
actualitate.net