O aeronavă Tarom este reținută la sol din luna iulie. Avionul pare abandonat pe aeroportul din Oradea

O aeronavă ATR 72-600 a Tarom este reținută la sol încă din luna iulie. Aceasta trebuie reparată deoarece componente ale sistemului de direcție au fost rupte de vijelia care a avut loc în Oradea. Problema este că reținerea la sol a acesteia implică costuri, scrie adevărul.ro. Compania trebuie să pletească Aeroportului o taxă de garare, de ordinul zecilor de mii de lei, bani pe care va încerca să-i recupereze de la asigurator.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Aeronava Tarom este reținută la sol 

În iulie, aeronava Tarom care urma să decoleze de la Oradea cu destinația București a rămas la sol, din cauza vântului puternic. Reprezentanții companiei de zbor au transmis că din motive de siguranță, s-a luat decizia să se renunțe la cursă, până la verificarea tehnică a avionului. În prezent, aeronava a fost mutată la vechiul terminal, spre Nojorid. Aeronava trebuie reparată deoarece componente ale sistemului de direcție au fost rupte atunci de vijelie.

Reținerea la sol a aeronavei implică costuri. Compania Tarom este nevoită să achite Aeroportului taxe de garare. Compania își dorește să recapete sumele consistente plătite, fiind vorba de zeci de mii de lei, de la asigurator. 

Ce anunța atunci conducerea aeroportului din Oradea 

„În zona aeroportului a fost un vânt puternic din direcția vest-sud-vest, care a provocat daune materiale. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Aeronava TAROM a rămas la sol pentru verificări suplimentare, pe care echipa tehnică TAROM le va efectua în cel mai scurt timp posibil”, a declarat pentru Bihoreanul directorul Aeroportului Internațional Oradea, Răzvan Horga.

Potrivit surselor citate, vântul a suflat cu până la 120 km/h în zona aeroportului. Din cauza rafalelor puternice, o parte din gardul aeroportului, fabricat din material plastic, a fost pusă la pământ. De asemenea, au fost doborâte câteva panouri rutiere și a fost ruptă o poartă de acces în zona de control-securitate auto.

Care esti situația companiei Tarom

Cu pierderi de peste un miliard de lei acumulate numai în perioada 2020-2022, potrivit ultimelor date financiare publice, și cu aproape 20 de directori schimbați în ultimii opt ani în speranța că o vor revitaliza, compania aviatică TAROM este în continuare dependentă de sprijinul financiar al statului pentru a supraviețui.

În luna aprilie 2024, Comisia Europeană a aprobat ajutorul de stat de 95,3 milioane de euro (473,69 milioane lei) acordat de România companiei aeriene naţionale Tarom, măsură care vizează redresarea pe termen lung a businessului prin raţionalizarea operaţiunilor, reînnoirea flotei şi reducerea costurilor.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mario iorgulescu jpg
politist1 jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
ambulanta elevi pexels jpg
index webp
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net