Avion distrus de grindină, în timpul zborului! A aterizat cu parbrizul spart

Au fost surprinse imagini șocante pe Aeroportul Internațional din Viena, duminică. Un avion Airbus A320, care aparține companiei Austrian Airlines, a fost avariat de grindină. Aeronava plecase din Spania spre capitala Austriei, atunci când a fost surprinsă de o furtună puternică, relatează publicația Business Insider.

Avionul s-a ales cu botul distrus și parbrizul spart

Avion al Austrian Airlines, distrus de grindină. Iunie 2024
Grindina a avariat grav avionul (Foto: X)

Din fericire, a reușit să aterizeze în siguranță, însă cei 173 de pasageri care se aflau la bord s-au ales cu o sperietură groaznică. În schimb, avionul a suferit avarii semnificative mai ales în partea din față.

O parte din botul aparatului de zbor s-a rupt, iar parbrizul a fost spart de grindină. Conform pasagerilor, trecerea prin zona de furtună a durat doar două minute și a avut loc cu 20 de minute înainte de aterizarea programată la Viena, însă turbulențele s-au simțit puternic.

„Am auzit grindina căzând pe avion. A fost un sunet destul de puternic care a durat în jur de un minut. Abia când am ieșit, am văzut că lipsește nasul avionului! Piloții au făcut cu adevărat o treabă excelentă, ținându-ne în siguranță”, a declarat Emmeley Oakley, unul dintre pasagerii acestui zbor, pentru ABC NEWS.

Confirmăm că zborul OS434 de duminică de la Palma de Mallorca la Viena, o aeronavă Airbus A320 a fost avariată de grindină. Aeronava a întâlnit o furtună în timpul apropierii de Viena, care, conform echipajului din cabina de pilotaj, nu era vizibilă pe radarul meteo.”, a transmis compania aeriană într-un comunicat. Austrian Airlines a precizat că piloții au făcut un apel de urgență în timpul zborului.

Potrivit companiei aeriene, cele două ferestre frontale ale cockpitului, nasul și unele lambriuri ale avionului au fost deteriorate de grindina puternică. Toți cei 173 de pasageri și șase membri ai echipajului au scăpat nevătămați. 

Fotografiile care au circulat pe rețelele de socializare au detaliat amploarea pagubelor suferite de avion. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Jackson si Jennifer Batten FOTO Getty Images (2) jpg
image
image
image
image
image
image
bacalaureat jpg
accident Suceavaa jpeg
bacalaureat adevarul jpg
SpotHiddenPandaAmongHumansinPictureOpticalIllusionIQTest jpg
visine jpg
image png
evaluare nationala jpg
Cum prega tes ti mas ina pentru drum lung sau pentru o ca la torie de durata  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net