Un mort şi zeci de răniţi după turbulențe severe la bordul unui Boeing. Avionul a pierdut 1.800 de metri altitudine

O persoană a murit și mai multe au fost grav rănite în timpul unui zbor cu avionul. Un Boeing al companiei Singapore Airlines a întâmpinat turbulenţe puternice în timpul unui zbor de la Londra către Singapore. La bord se aflau în total 211 pasageri şi 18 membri ai echipajului.

La bord se aflau 211 pasageri Foto: Shutterstock
La bord se aflau 211 pasageri Foto: Shutterstock

Piloții au declarat stare de urgență

După ce avionul a pierdut 1.800 de metri altitudine, piloții au declarat stare de urgență și au luat decizia de a ateriza pe aeroportul din Bangkok, Thailanda. La bord erau 211 pasageri și 18 membri ai echipajului, potrivit companiei. Zeci de ambulanțe au fost mobilizate lângă avionul celor de la Singapore Airlines.

O persoană și-a pierdut viața

„Putem confirma că există răniţi şi un deces la bordul avionului Boeing 777-300ER", a precizat compania aeriană pe Facebook. La bord se aflau în total 211 pasageri şi 18 membri ai echipajului", a adăugat aceasta.

Turbulențele au dus la moartea unui oficial al Casei Albe

În martie 2023, turbulenţele severe de la bordul unui avion privat au dus la moartea unui fost oficial al Casei Albe, la doar câteva zile după ce şapte persoane fuseseră transportate la spital după ce un alt zbor comercial a suferit de pe urma unor turbulenţe semnificative.

În iulie 2023, şapte persoane au fost rănite la bordul unui zbor Hawaiian Airlines către Sydney, Australia, când avionul a fost zguduit de turbulenţe puternice, iar în decembrie 2022, 36 de persoane au fost rănite la bordul unui zbor Hawaiian Airlines care a decolat din Arizona către Honolulu, 20 de persoane fiind transportate la urgenţă.

Un studiu din septembrie 2022 prevede că turbulenţele în aer vor creşte semnificativ pe glob până în perioada 2050-2080, în special de-a lungul celor mai aglomerate rute de zbor, iar cel mai violent tip de turbulenţă va creşte cel mai mult.

Din ce cauze apar turbulențele

Turbulențele pot apărea din numeroase cauze cunoscute și înțelese foarte bine de piloți. Steve Allright, pilot al British Airways, explică pentru Telegraph : „În fiecare zi când zbor, mă aștept la un număr redus de turbulențe, la fel ca atunci când conduc o mașină pe un drum vechi. Turbulențele nu sunt confortabile".

Turbulenţa este o perturbaţie produsă în aer, însă care nu se aseamănă cu valurile sau curenţii marini. În cazul în care nu există niciun obstacol în calea unui val de turbulenţă, acesta se va desfăşura lent, dar dacă acesta întâmpină rezistenţă, va face tot posibilul să o distrugă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistem de rachete patriot al armatei germane profimedia 0773167857 jpg
image
image
image
image
image
image
Printesa Diana  jpg
baza jos elefanti 1 jpg
front masini 1 jpg
Prințul William  foto   GettyImages jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Canicula FOTO Shutterstock jpg
sah pexels jpg
traseul meditatiei1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net