Avion prăbușit în Rusia: 9 morți și 10 răniți! Aeronava se afla la al patrulea său zbor de azi

19 iunie 2021
article img
Avionul făcea zboruri de antrenament cu parașutiști la bordFoto: AFP PHOTO /INVESTIGATIVE COMMITTEE OF RUSSIA

Tragedie în Rusia! Un avion bimotor de tip L-410 s-a prăbușit sâmbătă, 19 iunie, în regiunea Kemerovo din sud-vestul Siberiei. Nouă dintre cei 19 oameni aflați la bord și-au pierdut viața, potrivit unui bilanț provizoriu anunțat de autorități. Aeronava se afla la al patrulea său zbor din această zi.

"Din informaţiile mele, doi membri ai echipajului şi şapte paraşutişti şi-au pierdut viaţa, adică nouă în total. La bord se aflau 17 parașutiști și doi membri ai echipajului", a declarat pentru TASS Viktor Şemohanov, şeful filialei regionale a Societăţii de voluntari pentru cooperarea cu armata, aviaţia şi marina din Rusia (DOSAAF), conform Digi24. Avionul făcea zboruri de antrenament cu parașutiști la bord. Pilotul era experimentat, spun autoritățile.

"La altitudinea de 30-40 de metri, motorul drept a cedat, erau în urcare. La manșă se afla un pilot experimentat, Alexander Vladimirovici Șeikin. A turat motorul pentru a trece peste șosea și a întors pentru a veni la aterizare. Motorul s-a oprit. În fața lor era satul  Zhuravlevo și au fost obligați să caute un loc de aterizare, iar când au aterizat au lovit solul cu aripa stângă și s-au răsturnat", a mai adăugat Șemohanov.