O autostradă care va face legătura cu un aeroport important apare în sudul țării. Pe unde va trece

Ultima actualizare:

România pare să se umple de autostrăzi. Autoritățile au făcut un anunț despre o nouă șosea de mare viteză care se va cosntrui în sudul țării. Sunt primele informații despre această nouă autostradă, care va măsura puțin peste 50 de kilometri și se va continua cu un drum expres. Despre noua autostradă autoritățile spun că va fi ușor de construit.

Pe unde va trece cea mai nouă autostradă

Noua autostradă va măsura 51,4 kilometri. Foto: Arhivă
Noua autostradă va măsura 51,4 kilometri. Foto: Arhivă

Ministerul Transporturilor a anunțat că va fi scos la licitație un nou tronson de autostradă. Acest lucru se va întâmpla în următoarele săptămâni. Despre noua șosea de mare viteză se știe că va lega Craiova de Filiași și se va continua Drumul Expres până la Târgu Jiu.

Informația a fost prezentată de Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

„Din discuțiile avute cu domnul ministru Sorin Grindeanu (n.r. - ministrul Transporturilor) în aproximativ două săptămâni de zile va fi lansat primul pachet: sectorul de autostradă Filiași - Craiova. Urmează ca imediat să fie scos la licitație și pachetul de drum expres Gorj. Se va scoate la licitație proiectare și execuție.

Proiectarea va dura foarte puțin, pentru că documentația sau studiul de fezabilitate este la nivel de detaliu, astfel încât partea de proiectare este mult mai ușoară“, a spus Cosmin Popescu, citat de Adevărul.

Va face legătura cu aeroportul din Craiova

drum expres foto gds jpg

Președintele Consiliului Județean Gorj a precizat că procedurile de expropriere vor începe imediat ce va demara licitația.

„De la momentul publicării în SICAP a procedurilor de licitație va începe și procesul de expropriere a terenurilor pe care drumul expres și autostrada vor trecere. Exproprierea nu va fi de mare durată pentru că executarea drumului expres nu implică demolarea de imobile.

Este vorba doar de terenuri intravilane sau extravilane, terenuri care au fost identificate de fiecare unitate administrativ teritorială le-a identificat.

În situația în care anumiți proprietari de terenuri vor fi nemulțumiți de despăgubirile stabilite se pot adresa instanței de judecată“, a declarat Popescu.

Președintele Consiliului Județean Gorj a spus că este un proiect important pentru regiunea Olteniei, pentru că face legătura cu aeroportul Craiova.

Cât costă noua autostrada Craiova-Filiași

Construcția autostrăzii Craiova – Filiași, care se continuă cu Drumul Expres Filiași – Târgu Jiu, va costa 16,5 miliarde de lei, iar lucrările vor dura 30 de luni pentru un total de 110 kilometri, potrivit unei hotărâri de Guvern inițiată de ministerul Transporturilor.

Autostrada Craiova - Filiași va avea 51,4 kilometri, iar drumul expres - 58,6 kilometri. Finanțarea proiectului va fi asigurată din fonduri europene, Programul Operațional Transport 2021 – 2027 și de la bugetul de stat.

Proiectul de autostradă și drum expres au primit acordul de mediu la sfârșitul anului 2023.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Peștele este vedeta mesei jpeg
image
image
image
image
image
image
portofel cu bani pixabay jpg
architecture 2609391 1280 jpg
statui insula pastelui shutterstock 171875450 jpg
legs 1867769 1280 jpg
Raceala la pisici pisica cu labuta pe fata 768x512 webp
pyramids 2159286 1280 jpg
urs oreo furat dulciuri jpg
aeronava animawings jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net