O conductă de benzină a explodat la Petromidia. A fost activat Planul Roșu

Ultima actualizare:

O explozie puternică a avut loc vineri dimineața la Rafinăria Petromidia din Năvodari. A fost activat Planul Roșu. În zonă sunt degajări mari de fum, iar la fața locului intervin mai multe echipaje de pompieri. Explozia ar fi avut loc la o conductă de benzină.

Planul Roșu de intervenție

image

O explozie a avut loc, vineri dimineață, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Un incendiu a izbucnit în urma exploziei, iar la fața locului au ajuns mai multe echipe de intervenție.

O conductă de benzină de la Rafinăria Petromidia din Năvodari a explodat, iar deflagrația a fost urmată de un incendiu, au anunțat forțele de intervenție.

Până la acest moment, nu au fost raportate victime

Pompierii au ajuns rapid la Rafinăria Petromidia din Năvodari, unde sunt degajări foarte mari de fum.

La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, salvatorii intervin cu 6 mașini de stingere, 2 autoscări și 3 ambulanțe SMURD”, a anunțat ISU Constanța.

La fața locului a fost trimisă și o autospecială de transport roboți de la ISU BIF, anunță autoritățile. Totodată, alte 4 mașini de stingere din cadrul ISU IL (2) și ISU CL (2) vor interveni în sprijinul colegilor din ISU CT.

Conform Economedia, rafinăria se afla în revizie generală, care urma să se încheie în 26 aprilie.

Potrivit autorităților, la acest moment flacăra a fost stinsă, iar echipajele intervin pentru răcire. Până la acest moment nu există victime.

Explozia din 2021

O explozie similară a avut loc în 2 iulie 2021, la instalația de producere a motorinei. Atunci, un angajat al Petromidia a murit.

Potrivit datelor oficiale, la data de 02 iulie 2021, la ora 12:16 a izbucnit un incendiu la Rafinăria Petromidia, din localitatea Năvodari, județul Constanța.

În aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum.

Bilanțul final al victimelor este de 6 persoane, astfel: 2 persoane cu arsuri pe 45%, respectiv 35% din suprafața corpului transportate cu 2 elicoptere SMURD la Spitalul Clinic de Urgență București, 2 persoane cu diverse traumatisme transportate la spital, 1 persoană cu arsuri minore care a refuzat transportul la o unitate spitalicească. Din nefericire, persoana dispărută a fost găsită decedată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net