Panică la malul mării: incendiu la Petromidia. Cum s-a intervenit la fața locului

Ultima actualizare:

Momente de panică azi, 21 iunie, pe litoral. O explozie urmată de incendiu la rafinăria Petromidia i-a băgat în sperieţi pe localnici şi pe turişti. Din fericire, a fost evitată o posibilă catastrofă şi, mai mult, nu au existat pierderi de vieţi omeneşti. 

Fumul s-a văzut  de la kilometri  depărtare. FOTOGRAFII: Adevarul/ Antena 3
Fumul s-a văzut de la kilometri depărtare. FOTOGRAFII: Adevarul/ Antena 3

Incendiul a izbucnit, miercuri, după ora 15.00, localnicii afirmând, conform agenţiilor de presă, că au auzit înainte o explozie.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica, citat de Agerpres, din primele informaţii incendiul a izbucnit la instalaţia de hidrocracat, iar intervenţia pompierilor a fost una foarte dificilă. ”Până la această oră nu au fost identificate victime. Avem informaţii că au fost trei angajaţi pe instalaţia de hidrocracat care, din fericire, se pare că s-au autoevacuat atunci când a avut loc explozia”, a spus Ana Maria Stoica. Singura victimă a fost un subofiţer ISU aflat la locul incendiului. El a suferit un traumatism la un picior şi a fost transportat la spital. La faţa locului au fost mobilizate peste 20 de echipaje de intervenţie din Constanţa şi din judeţele învecinate. Mai mult, a fost adusă şi autospeciala de transport roboţi din cadrul ISU Bucureşti-Ilfov, aflată la prima misiune oficială.

Fumul a fost  direcționat de  vânt spre mare
Fumul a fost direcționat de vânt spre mare

”Acest mijloc performant de intervenţie a intrat de curând în dotarea IGSU, iar datorită multiplelor caracteristici deţinute asigură, pe lângă eficienţa intervenţiei, protecţia echipajelor operative în misiuni complexe”, au precizat cei de la „Situaţii de Urgenţă”.  Totodată, echipajele operative au efectuat măsurători, în urma cărora nu au fost identificate substanţe periculoase. Incendiul s-a manifestat cu degajări mari de fum la instalaţia de distilare a motorinei, fiind vizibil de la kilometri depărtare.

Fumul a fost  direcționat de  vânt spre mare
Fumul a fost direcționat de vânt spre mare

Partea bună, dacă se poate spune aşa, este că vântul a bătut spre mare, astfel că fumul nu a venit spre oraşul Năvodari şi nu s-a îndreptat spre Mamaia sau Constanţa, ci spre larg. ”Fumul se îndreaptă către mare, ceea ce este un lucru foarte bun şi va da timp echipelor de intervenţie să stingă deflagraţia produsă fără să existe pagube”, a declarat Mihai Drăgan, director de Comunicare în Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net