Un tren a luat foc într-o gară din Cluj. 100 de călători s-au autoevacuat

Incidentele se țin lanț pe calea ferată. Încă o tragedie feroviară a avut loc în această dimineață (10 mai). Un tren ce se afla în staționare, într-o gară, Halta Macău, din Cluj, a fost afectat de un incendiu. Până la sosirea pompierilor, care au reușit să stingă focul, în jur de 100 de călători s-au autoevacuat, nefiind înregistrate victime.

Un tren cu 100 de călători a luat foc într-o gară din Cluj / Foto: Shutterstock
Un tren cu 100 de călători a luat foc într-o gară din Cluj / Foto: Shutterstock

Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au intervenit, miercuri dimineață (10 mai), după un apel de urgență, la un incendiu care s-a manifestat la compartimentul motor al unui tren staționat în gara Halta Macău din Cluj.

Nu au fost înregistrate victime

„Pompierii din cadrul Detaşamentului Huedin au intervenit în urmă cu puţine momente la un incendiu care s-a manifestat la compartimentul motor al unui tren staţionat în Halta din Macău”, a transmis ISU Cluj, relatează Digi24.ro.

Apelul de urgență a venit în jurul orei 06:16, la fața locului s-a deplasat echipajul de la Garda de Intervenție Aghireșu, iar aproximativ 100 de pasageri s-au autoevacuat după ce s-au speriat și au fugit cât mai departe de foc.

„Până la sosirea forţelor noastre, în jur de 100 de călători s-au autoevacuat. Niciunul dintre aceştia nu a solicitat îngrijiri medicale”, au mai informat cei de la ISU Cluj.

De la ce s-ar fi declanșat incendiul

Totodată, se pare că angajaţii CFR au încercat să stingă incendiul imediat ce au constatat că locomotiva a luat foc, dar nu au reușit până la sosirea pompierilor. Ulterior, aceștia au lichidat flăcările și investighează acum cauzele care au dus la producerea acestuia, însă, potrivit lor, cel mai probabil, incendiul a pornit de la o defecţiune la compartimentul motor.

Nu este primul astfel de incident din acest an. Pe 22 aprilie, locomotiva care tracta un tren de marfă plecat din Stația CFR Brazi a fost cuprinsă de un incendiu. De asemenea, la sfârșitul anului trecut, un alt incendiu a cuprins o garnitură de tren aflată în zona Calea Giulești din București.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net