O familie din Alba Iulia a blocat în instanță șantierul autostrăzii Sebeș - Turda

Ultima actualizare:

    Locuința e amplasată la mică distanță de șantierul lotului 1 al autostrăziiFoto: alba24.ro
Locuința e amplasată la mică distanță de șantierul lotului 1 al autostrăziiFoto: alba24.ro

Nu s-au dat bătuți! Membrii unei familii din Alba Iulia, afectați de construcţia autostrăzii Sebeş - Turda, aflată la doar câţiva metri de locuinţă, au obţinut în sala de judecată suspendarea lucrărilor, până la montarea unor panouri care să asigure izolarea fonică a casei.

Familia Lăncrănjan, din cartierul Oarda de Sus, trăieşte de câţiva ani un coşmar: zgomotul făcut de utilajele de pe șantierul autostrăzii. Familia a iniţiat acţiuni judecătoreşti atât împotriva CNAIR, cât şi a constructorului, scrie adevarul.ro. Luni, Tribunalul Alba a obligat CNAIR şi firmele care construiesc lotul 1 să suspende lucrările şi să monteze urgent panouri fonoabsorbante. 

George și Floarea Lăncrănjan au obţinut deja daune materiale de 70.000 de euro şi daune morale de 15.000 de euro din partea CNAIR şi a Ministerului Finanţelor pentru ”afectarea dreptului de proprietate şi a vieţii private”. Decizia în premieră a fost pronunţată la Tribunalul Alba, fiind contestată de pârâţi la Curtea de Apel. Coridorul de expropriere a fost micşorat forţat în zona locuinţei, astfel încât să fie evitată proprietatea. În perioada construcţiei, familia Lăncrănjan a fost nevoită să suporte zgomotul şi praful. Autorităţile au expropriat 850 de metri pătraţi din terenul familiei, fără a-i anunţa însă pe proprietari. Jumătate din casă este acum în extravilan, iar cealaltă jumătate - în intravilan. 

Floarea Lăncrănjan s-a săturat de praf și de zgomot
Floarea Lăncrănjan s-a săturat de praf și de zgomot
image
image
image
image
image
image
politie tamponare   politia romana jpg
Prognoza meteo 10 13 februarie 2022  În ce zone din țară se strică vremea  Ultimele vești de la ANM jpeg
chirie apartament jpeg
image png
Tâmâia este unul dintre cele mai bune leacuri mănăstireşti pentru fiere jpeg
liniste apartament la intrarea in bloc jpg
Vlad Ciurea Foto Captură YouTube jpg
shutterstock 174199757 jpg