O femeie din Vaslui a „ajutat” niște escroci cu 120.000 de euro și un kilogram de aur. Cum a fost păcălită

A pierdut agoniseala de-o viață ba, mai mult, s-a și împumutat să-i „ajute” pe noii prieteni, așa cum îi credea ea. Este vorba despre o femeie de 64 de ani din Huși, județul Vaslui, care a fost stoarsă de bani în numele unei procuroare celebre din oraș. Fără să-și pună întrebări, victima le-a dat escrocilor 120.000 de euro şi aproape un kilogram de aur. 

Victima le-a dat escrocilor 120.000 de euro  FOTO: Arhivă
Victima le-a dat escrocilor 120.000 de euro FOTO: Arhivă

Povestea s-a derulat pe parcursul a șase luni, începând din toamna lui 2020. Femeia abia rămăsese văduvă și a scos la închiriat unul din apartamentele pe care le avea. Chiriașa nu a întârziat să apară, însă nu a fost una de bunăcredință, ci interfața unei rețele de escroci.

Proprietara a bătut palma cu chiriașa, iar aceasta din urmă a început să o viziteze foarte des. Lucru acceptat de femeia de 64 de ani, care avea nevoie de un umăr pe care să plângă, fiind singură. Escroaca i-a câștigat foarte repede încrederea și a introdus-o pe viitoarea victimă în lumea procurorilor, avocaților și judecătorilor „celebri” din toată țara.

„Scoteam zilnic bani de la bancă”

„A început să îmi ceară anumite sume de bani pentru o persoană cu influenţă, doamnă procuror. Am devenit prietene online. Au început să-mi ceară pentru a face anumite afaceri. Spunând că funcţia pe care o are nu poate să deţină anumite sume de bani importante. Eu scoteam zilnic bani de la bancă ca să le dau lor. La început au plecat de la câteva sute de euro, după care am început să dau câte 5.000. Am dat 20.000 de euro.”, a povestit femeia, conform observatornews.ro.

Teoretic, banii erau oferiți împrumut. Însă, având în vedere că singurele dovezi ale acestor împrumuturi erau câteva hârtii scrise de mână şi semnate de cea pe care o primise în chirie, se pot considera „cadou”.

Victima nu s-a dat în lături nici când a ajuns la fundul sacului. Escrocii au convins-o să meargă la bancă și să facă împrumut, pentru că altfel ei ar fi pierdut o pensiune. Următorul pas a fost să-i ceară și obiecte din aur, în total aproximativ 800 de grame.

Cum a realizat victima că este păcălită

Însă, oricât de bine era pus la punct planul, escrocii tot au greșit și victim și-a dat seama că este păcălită. „A uitat să închidă telefonul şi am auzit o discuţie, aşa mi-am dat seama că este o bandă de escroci şi că mi s-a luat tot ce am avut. Toată munca mea şi a soţului de o viaţă.”, a mai psus femeia.

Victima a depus imediat plângere la poliţie. Polițiștii anchetează cazul, timp în care  banda care a escrocat-o pe femeie este liberă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensie punct de pensie carte de munca carnete de munca calcule pensii lista
image
image
image
image
image
image
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net