O fetiță din Vâlcea a murit intoxicată, după ce o ambulanță ar fi refuzat să o ducă la spital

ambulanta jpeg
O ambulanţă a lovit trei pietoni care traversau o stradă din CâmpinaFoto: Arhiva Click!

Caz revoltător în comuna Bărbătești, județul Vâlcea. O fetiță de 12 ani a murit, joi dimineața (21 noiembrie), cel mai probabil intoxicată cu monoxid de carbon.

 Primarul localității, Constantin Bănacu, i-a acuzat medicii de pe ambulanță că l-au consultat pe fratele copilei și l-au dus pe spital, dar pe aceasta au refuzat să o ia. Ambulanța neagă însă afirmațiile edilului. Din primele informații, fetița de 12 ani s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon.

Primarul susține că miercuri seara la locuința copilei a fost un echipaj SAJ, care a dus la spital mama copilei și pe fratele ei, dar asistenta a refuzat să o ia pe fetiţă la spital. Edilul spune că fata se plângea de dureri de cap şi ameţeală.

„Cumnata mea a sunat la Salvare. A venit Salvarea şi a luat mama şi fratele fetei. Fata nu i-a interesat să o ia la o investigaţie, că doar nu erau cheltuieli suplimentare. Practic au lăsat-o acasă, în condiţiile în care fata spunea că şi ea are ameţeli şi dureri de cap”, a declarat Constantin Bănacu pentru Mediafax.

Joi dimineaţa (21 noiembrie), tatăl a găsit-o pe fetiță fără suflare. Bărbatul a sunat la asistenta din comună, iar femeia a chemat Ambulanţa, dar a fost prea târziu. Copila a fost resuscitată fără succes și s-a declarat decesul.

Cum se apăra Serviciul Județean de Ambulanță Vâlcea

Mmanagerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea, Dan Pădureanu, a declarat că echipajul a fost chemat exclusiv la fratele copilei, care se simţea rău după ce a mâncat chipsuri şi a băut suc. Echipajul a găsit o glicemie mărită la băiat, cu febră, iar copilul a fost dus la spital.

„Nu a fost în niciun fel vorba de solicitare pentru fetiţa care mai era în casă şi care a rămas cu tatăl şi celelalte persoane care mai erau acolo. Solicitarea a fost făcută doar pentru acel copil. Mie, echipajul care a fost acolo, mi-a explicat că singura persoană avea nevoie de ajutor era băieţelul. Copilul a vărsat. S-a pus în discuţie faptul că mâncase o pungă întreagă de cipsuri şi băuse o sticlă de suc”, a declarat Dan Pădureanu.

image png
sarah anamaria prodan jpg
cub anamaria prodan png
giselle si tom brady
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
FotoJet (1) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle png
traian basescu 0 jpeg
Submarinul nuclear Belgorod FOTO Profimedia
Bouchard2 jpg
image
image
image
image
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg
Muzeul Vaticanului jpg
Lebăda a fost salvată în cele din urmă jpg
Saptamana Modei de la Paris jpg
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia