O nouă stație de metrou. Primarul Daniel Băluță a anunțat data la care se va deschide pentru călători

Primarul Sectorului 4 a anunțat marți, 24 octombrie, data la care cea mai nouă staţie de metrou din Capitală, va fi dată în folosință. Este vorba de staţia de metrou Tudor Arghezi, dar și de parcarea park and ride de lângă aceasta. Primarul Daniel Băluță a anunțat că vor fi inaugurate și deschise călătorilor pe 15 noimebrie.

Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe

Sistemul de automatizare este încă în lucru

Pentru început, trenurile vor circula la intervale de 8 minute, apoi din 4 în 4 minute, a anunțat primarul Sectorului 4. Parcarea are o capacitate de 300 de mașini.

„Pe 15 noiembrie stația de metrou Tudor Arghezi și park&ride-ul aferent vor fi funcționale. Așa cum și d-voastră veți vedea, marea problemă a problemelor tehnice pe care le-am avut, le-am rezolvat împreună cu Metrorex și Ministerul Transporturilor.

Parcarea este și ea aproape gata. Vom putea găzdui peste 300 de mașini aici”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, în cadrul unei conferințe de presă.

Pentru că sistemul de automatizare nu este gata pentru noua stație, trenurile vor circula inițial în sistem de pendulă, a anunțat directoarea Metrorex, Mariana Miclăuş.

„Sistemul de automatizare se află încă în lucru. Circulaţia se va face într-un sistem de pendulă, de la staţia Tudor Arghezi la staţia Berceni, urmând apoi ca preluarea fluxului de călători să se facă de la Berceni, în lung, până la staţia Pipera. (...)

Până la sfârșitul anului, ne-am propus ca acest sistem de semnalizare şi automatizare să fie gata, astfel încât circulaţia să se desfăşoare în lung - Pipera - staţia Tudor Arghezi. Intervalul într-o primă fază va fi de opt minute, urmând apoi să reducem intervalul de circulaţie la patru minute", a afirmat Mariana Miclăuş.

"Vom merge până în comuna Berceni"

Împreună cu Metrorex, Primăria Sectorului 4 are în plan să extindă magistrala M2 până în comuna Berceni.„Lucrăm împreună cu CJ Ilfov la studiul de fezabilitate pentru extinderea magistralei M2. De aici vom merge până în comuna Berceni", a anunţat Daniel Băluţă, marţi, cu prilejul unei vizite tehnice efectuate la staţia de metrou Tudor Arghezi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net