O pictură din 1737 dintr-o biserică plină de mistere din Brașov „tulbură umanitatea” cu un mesaj teribil

Ultima actualizare:

Pictura, denumită „Roata lumii” și care se găsește în paraclisul bisericii din Șcheii Brașovului, ar transmite un mesaj înfricoșător. Pictura, care datează din 1737, pare să facă referire la inversarea polilor magnetici ce ar declanșa Apocalipsa, o teoria dezvoltată sute de ani mai târziu. Mai mult, în aceeași biserică mai este o frescă năucitoare, însă nedeslușită până acum.

Ce apare în pictura care dă fiori

Biserica Sfântul Nicolae din Brașov este plină de mistere. Foto: Adevărul
Biserica Sfântul Nicolae din Brașov este plină de mistere. Foto: Adevărul

 „Roata lumii” redă o scenă a rotirii Pământului în jurul Soarelui și este unică la nivel mondial. 

În mijlocul Soarelui este un triunghi echilateral care încadrează "ochiul cel neobosit".

„Este „Ochiul lui David“, dar seamănă şi cu simbolul masonic. Pământul este o sferă susţinută de patru personaje. Două câte două şi la poli opuşi, aceste personaje au haine de aceeaşi culoare.

Par să fie doi bărbaţi şi două femei. Nu au aceeaşi vârstă, nici aceeaşi rasă nu par să fie. Dar cel mai ciudat lucru este poziţia lor.

Personajele încearcă să urnească planeta, dar nu în plan orizontal, al mişcării de rotaţie, ci în plan vertical, de parcă ar vrea s-o dea peste cap.

„Roata Lumii”, pictura plină de mister din Biserica Sf Nicolae din Brașov. Foto: Adevărul
„Roata Lumii”, pictura plină de mister din Biserica Sf Nicolae din Brașov. Foto: Adevărul

Dacă această roată a lumii face parte din ansamblul scenelor care descriu Apocalipsa, atunci nu se poate să nu facem legătura cu mult vehiculata teorie a inversării polilor magnetici ai Terrei, una din temele care anunţă sfârşitul lumii”, a explicat pentru newsbv.ro preotul prof. Vasile Olteanu.

"La momentul când a fost pictată, Biserica Catolică încă nu admisese revoluţionara teorie a lui Galilei, deşi trecuse un secol.

În 1741, Vaticanul a permis publicarea cărţilor savantului şi abia ulterior a recunoscut formal că Pământul se roteşte în jurul Soarelui.

Cu atât mai mult, în 1738, nu se punea problema rotaţiei planetelor.

Roata Lumii ar trebui să atragă atenţia teologilor şi oamenilor de ştiinţă, deopotrivă, în căutarea unei interpretări din întreaga lume. În acest moment, fresca din Şchei e doar un imens semn de întrebare, ce tulbură umanitatea", a spus și președintele Fundației Dacia, Liviu Pandele, potrivit aceleiași surse. 

O adoua pictură nu a fost descifrată

Pe lângă „Ochiul lui David”, încă o pictură atrage atenția. „Isus cu sabia în gură” este o a doua lucrare care ar ilustra Apocalipsa. Este o frescă năucitoare pe care n-a reuşit să o înţeleagă nimeni până acum și care ar semăna izbitor cu ceea ce azi numim explozii solare.

Paraclisul are doar 12,6 metri lungime, cu tot cu altar, şi 4,5 metri lăţime, este dreptunghiular, cu bolţi semicilindrice şi o turlă în zona centrală. Pe bolta turlei este pictat Pantocratorul, adică Iisus Hristos, ca Împărat al Lumii.

Spre Răsărit, este reprezentată însă Maica Domnului cu pruncul pe tron, între doi arhangheli. Spre vest, găsim mai multe scene din Ciclul Patimilor. Este bogat ilustrată tema Învierii, cu zeci de scene. Cu totul deosebită este şi fresca înfăţişând Întâiul Sinod de la Niceea din 325, al celor 318 Sfinţi Părinţi, în care Împăratul Constantin cel Mare e înconjurat de episcopi.

Misterul documentului din globul de aur

Biserica Sfântul Nicolae din Brașov mai are un obiect plin de mister. Globului poleit cu aur în care au fost ascunse documente vechi.

Legenda spune că în cea mai înaltă turlă a bisericii, exact la baza crucii mari a fost aşezat un glob poleit cu aur în care a fost ascuns un document misterios cu informanţii importante despre braşovenii din Şchei. Nici până astăzi nimeni nu ştie exact ce conţine documentul original, dar globul a fost deschid de două ori.

Odată în 1887 când muncitorii au ajuns în turn şi au deschis globul şi odată în 1946 când biserica a fost din nou renovată. Atunci preotul Candid Muşlea a redactat şi un process verbal despre conţinutul documentul, dar copiile au fost ascunde de teama regimului comunist.

Documentul original este în continuare secret, ascuns în globul de aur și nu a fost văzut niciodată.

Profesorul Vasile Olteanu care a văzut copiile spune că acestea sunt o mărturie despre cultura locuitorilor din cartierul braşovean Şchei.

Hrisovul vorbeşte despre cum s-au chinuit românii şi saşii să îşi păstreze identitatea naţională, că erau un popor inteligent şi foarte disciplinat şi că maghiarii vroiau să îi asuprească, a spus profesorul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net